Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, ca intelege foarte clar mesajul pe care romanii i l-au dat pe Facebook dupa declaratiile sale pe tema Intact, el dand asigurari ca nu a avut si nu are nicio intentie de a apara pe cineva in fata legii.

In declaratiile de presa sustinute in noaptea de vineri spre sambata, la finalul Consiliului European, seful statului a tinut sa aduca lamuriri pe marginea declaratiilor facute miercuri pe tema Intact. ''In timp ce am negociat aici la Bruxelles toate aceste lucruri, in spatiul public de acasa din Romania a aparut o ingrijorare, o preocupare legata de o afirmatie pe care am facut-o in legatura cu o posibila evacuare a unei televiziuni. Am facut aceasta afirmatie miercuri fiindca atunci evaluarea mea a fost ca este posibil ca prin actiune asa cum a fost ea conceputa sa fie afectata libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a parut ca trebuie atentionat. Ulterior am aflat ca aceasta afirmatie a mea care a vrut doar sa atraga atentia ca este posibil sa fie afectata libertatea presei a fost interpretata in foarte multe feluri, poate si datorita faptului ca m-am exprimat foarte succint", si-a inceput presedintele explicatiile.

El a respins faptul ca si-ar fi "schimbat abordarea", asa cum s-a "vehiculat", si a insistat asupra faptului ca va apara statul de drept, scrie Mediafax.

''S-au facut fel si fel de supozitii ca as fi mai putin atasat de statul de drept. Toate aceste speculatii sunt fara niciun fel de suport real. Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta pentru ca Romania sa ramana un stat de drept. Este evident - si am spus acest lucru de nenumarate ori - ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata. Nu exista niciun fel de discutie aici. In acelasi fel sunt ferm convins ca dreptul la libera exprimare, la informare si libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri castigate la revolutia din decembrie 1989 si cred ca oricand apare posibilitatea ca acestea sa fie suprimate - nu neaparat dintr-o intentie, ci dintr-o abordarea stangace cateodata - acest lucru trebuie atentionat'', a explicat Klaus Iohannis.

"Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe sa apar pe cineva in fata legii. Eu vreau sa se impuna legea si sper ca prin aceste pecizari am lamurit un pic mai bine situatia. Vreau sa spun ca am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook", a fost concluzia cu care presedintele si-a incheiat discursul.

''Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune, de acest trust de presa'', a mai spus Iohannis, invocand faptul ca in campania pentru prezidentiale din 2014 "accentele au fost tocmai de alta natura".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la cazul trustului Intact, ca libertatea de expimare nu poate fi suprimata pentru ''banale motive administrative'', criticand abordarea ''heirupista'' a ANAF. "In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila", a declarat presedintele la Biblioteca Centrala Universitara, inaintea unei dezbateri.

Presedintele a mai spus ca situatia in care este trustul Intact este "neplacuta si inutila" si ca a constatat deschidere la factorii de decizie in acest caz, in urma discutiilor pe care le-a avut pe aceasta tema. "Cu siguranta prin discutii asezate si calme pana la urma se gasesc solutii convenabile", a mai spus Klaus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri