''Sunt in fata unui spectacol intre gastile de la PSD, pentru ca mie nu imi este clar care este problema. Cert este ca este pentru prima data, in Parlament, cand o lege care a fost respinsa sau un set de legi care au fost respinse de Camera Deputatilor au fost repuse votului la interval de o saptamana'', a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, conform Mediafax.

Ea a afirmat ca deputatii PNL nu au votat pentru a nu lua parte la aceasta incalcare a legii si a afirmat ca PNL va contesta la CCR procedura de vot.

"'Ca sa intelegeti miza care sta la baza incalcarii Constititiei si Regulamentului va spun doar atat: legea defaimarii. De fapt, domnul Dragnea pentru a-si satisface un orgoliu personal si pentru a-si vedea legea devenita realitate sau reintrodusa in circuitiul legislativ, asa cum s-a intamplat, a calcat in picioare un sistem electoral de vot care functiona in mod corect si pentru care conducerea Camerei a platit nici mai mult, nici mai putin decat 500.000 de euro, si-a calcat in picioare colegii si un Regulament pe care l-a tot incalcat. Motiv pentru care am ales sa nu fim parte la acesta incalcare a legii, am parasit plenul, am refuzat sa votam sau sa revotam niste legi care erau deja erau votate de Camera Deputatilor si vom contesta la CCR, pe motive extrinseci, toata aceasta procedura, pentru ca nu mi se pare normal ce se intampla'', a spus Gorghiu.

Citeste si:

Copresedintele PNL a mai precizat ca pana saptamana viitoare liberalii vor lucra la sesizarea catre CCR pe procedura.

Ea a afirmat ca nu intelege de ce Liviu Dragnea are ''asa o mare dorinta in a-si promova o lege controversata, pe care Camera Deputatilor nu dorit-o, societatea romaneasca a criticat-o, o lege care oricum va fi atacata de PNL la CCR, pe motive de incalcare flagranta a Constitutiei, a dreptului la libera exprimare''.

''De ce vrea in continuare sa isi lipeasca numele de legea defaimarii, de cenzura, in general, chiar nu pot sa inteleg'', a conchis ea.

Sursa foto: Mediafax Foto