Copresedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat, sambata, ca partidul pe care il conduce si PSD au ajuns la un acord de colaborare pentru alegerile locale doar in doua-trei judete, precizand ca discutiile in Bucuresti vor fi transate saptamana viitoare.

”Deocamdata nu am incheiat discutiile la nivel national, dar in momentul acesta pot sa va spun cu certitudine ca sunt 2-3 judete doar in care s-a ajuns la un astfel de acord. Cu alte cuvinte, vom merge in majoritatea judetelor separat. Discutia cea mai aprofundata o avem in Bucuresti si cred ca o vom transa saptamana viitoare”, a declarat Constantin, scrie Mediafax.

Copresedintele ALDE a mai spus ca protocolul semnat ”nu angajeaza la o alianta electorala”. ”Colegii de la ALDE Alba au decis deja sa mearga singuri la alegerile locale. La nivel national, sigur, nu sunt foarte multe judete in care se va realiza aceasta alianta, ci doar acolo unde se va simti nevoia de catre ambele parti - PSD sau ALDE. Protocolul exclude alianta cu PNL-ul dintr-un motiv foarte simplu, ca nu sunt oameni seriosi, iar in PNL azi se regasesc cei care au facut cel mai mult rau romanilor”, a precizat liderul ALDE, dupa ce a participat la o intalnire cu reprezentantii partidului din Alba.

Daniel Constantin a adaugat ca datorita protocolului de colaborare cu PSD, ALDE va avea ocazia sa aiba presedinte de consiliu judetean. Liderii PSD si ALDE au semnat in februarie un protocol de colaborare in vederea alegerilor locale, presedintele PSD, Liviu Dragnea, precizand ca vor exista discutii in vederea unei candidaturi comune PSD-ALDE-UNPR la primaria Capitalei. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat atunci ca, in conformitate cu acest protocol, ALDE si PSD pot face aliante in teritoriu doar impreuna, PNL, MP sau alte partide

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri