"Putem confisca in general bani obtinuti sau orice venituri obtinute in mod ilegal atunci cand dovedim ca s-a comis o infractiune si putem confisca sume de bani care nu se afla pe teritoriul Romaniei", a declarat, la ProTV, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre Panama Papers.

Ea a raspuns astfel la intrebarea reporterului, daca DNA poate confisca bani obtinuti ilegal si care sunt acum in Panama. Procurorul sef al DNA a spus ca se pot disponibiliza si conturi."Si conturi cu sume de bani, putem sa le disponibilizam. Toate aceste activitati se fac prin intermediul comisiilor rogatorii", a afirmat Kovesi. Ea a dat ca argument un caz instrumentat de DNA in care s-a indisponibilizat un imobil care nu era pe teritoriul statului roman, ci undeva pe teritoriul unui stat membru UE, scrie Mediafax.

"Suntem atenti la tot ce apare in spatiul public (despre Panama Papers-n.r). Sunt situatii in care folosim informatii din spatiul public pentru a deschide anumite investigatii, folosim informatii din spatiul public care pot fi verificate ulterior prin diverse mijloace probatorii pe care noi le putem administra", a declarat Kovesi, precizand ca "atunci cand apar informatii in spatiul public despre persoane pe care DNA le investigheaza, urmaresc si acele informatii.

Intrebata daca poate cere informatii suplimentare din Panama, in cazul retrocedarilor de la Ferma Baneasa, Kovesi a spus ca: "atunci cand o astfel de informatie este utila intr-un dosar, da, putem". "Este deja dosar in lucru la DNA, cu siguranta vom analiza si informatiile din spatiul public cu privire la toate persoanele implicate", a mentionat Laura Codruta Kovesi.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri