Presedintele Klaus Iohannis a facut declaratii in legatura cu evolutia Directiei Nationale Anticoruptie. Acesta a afirma ca DNA-ul isi face foarte bine treaba si ca nu exista influente politice in lupta impotriva coruptiei, "spre disperarea coruptiilor".

Klaus Iohannis a fost intrebat ce parere are despre implicarea "comandamentelor" DNA in lupta politica inainte de inceperea campaniei electorale. Presedintele a declarat:

"Lupta impotriva coruptiei se desfasoara chiar cu intensitate mare, spre disperarea coruptilor, evident. Faptul ca suntem in pre-campanie n-are nicio relevanta pentru felul in care DNA lupta impotriva coruptiei si impotriva coruptilor", a afirmat presedintele intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

Presedintele este multumit de felul in care DNA isi face treaba

"Am o parere destul de informata, foarte informata despre cum se desfasoara lupta anticoruptiei. Sunt foarte multumit, DNA isi face treaba foarte bine, nu exista niciun fel de imixtiuni politice in felul in care isi face DNA treaba si nu exista nicio institutie a statului care sa se amestece in treaba DNA sau in felul in care DNA isi face treaba", a subliniat seful statului.

De asemenea, Iohannis a adaugat ca faptul ca suntem in pre-campanie electorala doar face mai vizibil felul in care "unii si altii sunt chemati la DNA" si ca acest lucru este o dovada ca se desfasoara cu toata "intensitatea".

Klaus Iohannis: Lupta DNA nu este una politica!

"Lupta DNA nu este una politica, ci este o lupta foarte importanta pentru Romania", a conchis presedintele.

Primarul municipiului Tirgu Mures, Dorin Florea, a fost pus sub invinuire de procurorii DNA miercuri pentru luare de mita, alaturi de fiul sau si de un om de afaceri.

In aceeasi zi presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Minodor Dobre, a fost pus sub invinuire de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, spalare de bani si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, fapte pe care le-ar fi comis cand ocupa functia de prefect al judetului.

A doua nominalizare a PNL pentru Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri