Conducerea PNL-ului a adresat o scrisoare deschisa catre presedintele Parlamentului European, Martin Sculz si catre liderul socialistilor europeni, Sergei Stanishev. Liberalii le cer celor doi sa ia o pozitie oficiala fata de decizia lui Liviu Dragnea de a ramane la conducerea PSD desi a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, aratand ca PSD creaza un nou precedent care va afecta ideea de integritate, credibilitate si moralitate a clasei politice romanesti.

Copresedintii PNL arata in scrisoarea adresata celor doi lideri ca Partidul Socialistilor Europeni si Partidul Popular European reprezinta cele mai puternice formatiuni politice europene care au construit, practic, Europa moderna de astazi, conform News.ro

”Partidele noastre au fost conduse, de-a lungul timpului, de oameni cu viziune si cu responsabilitate fata de sute de milioane de europeni care si-au dorit sa traiasca intr-o comunitate unita. Marii lideri europeni au realizat, inca de la inceput, ca dezideratele acestei Europe nu pot fi atinse decat prin libera vointa a cetatenilor, prin consolidarea democratiei reale si prin respectarea statului de drept. Sunt valorile care compun temelia societatii europene si principiile care o fac functionala, promovate si impartasite de partidele noastre ca fundament al democratiei. Indiferent de faptul ca avem viziuni diferite asupra modului in care avem de gestionat interesele si bunastarea celor pe care ii reprezentam, stim ca respectarea legilor se constituie in pilonul pe care s-a construit Uniunea Europeana”, se arata in mesajul PNL.

PNL: Partidele nationale din Romania au facut eforturi si sacrificii pentru a se adapta

Liderii PNL mai afirma ca toate partidele nationale care au aderat la cele doua mari familii europene au acceptat aceste valori si, in multe situatii, au facut eforturi si sacrificii pentru a se adapta la standardele pe care PPE si PES le-au impus. Totusi, niciodata nu s-a pus problema nerespectarii statului de drept, a legilor si a justitiei.

”In acest context, presupunem ca sunteti la curent cu decizia definitiva a instantei judecatoresti din Romania in cazul actualului presedinte al PSD, Liviu Dragnea, de doi ani de inchisoare, cu suspendare. Pedeapsa priveste infractiuni de frauda electorala savarsite in urma cu patru ani de zile, confirmate in acest moment de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Oricare ar fi fost scopul infractiunii, contextul ori justificarea, apreciem ca acestea nu pot fi motive pentru a relativiza actul de justitie sau a-l trece sub tacere”, spun liderul liberali.

Copresedintii PNL afirma ca, in acest sens, inteleg sa faca ”o disctinctie fara echivoc intre o actiune politica, care poate fi indreptatita sau nu, care poate beneficia sau nu de sprijin popular, si incalcarea legii in scopul materializarii acelei actiuni politice”.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri