Statul ramane mereu cu un pas in urma companiilor private pe zona tehnologiile digitale, din cauza ca nu are intotdeauna competenta manageriala necesara sa faca fata in parteneriatele public-private, a declarat ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, in cadrul unei conferinte de presa.

Investitii de circa trei miliarde de euro sunt necesare pana in 2020 in romania in ceea ce priveste domeniul comunicatiilor, iar o parte a banilor trebuie sa vina din zona parteneriatelor public-private, in conditiile in care din fonduri europene pot fi atrase circa 500 milioane euro, a declarat Marius Bostan, conform News.ro

”Avem nevoie de forta investitiilor private pe zona de tehnologii digitale pentru a putea ajunge la investitii de 3 miliarde de euro pana in 2020. Din pacate, statul ramane in urma companiilor private, nu are competenta manageriala sa tina pasul cu acestea”, a declarat ministrul.

Indexul DESI, care analizeaza cat de pregatite sunt tarile din Uniunea Europeana (UE) pentru tehnologia digitala, pozitioneaza Romania pe ultimul loc in UE, potrivit datelor prezentate in cadrul conferintei de Dan Bulucea, directorul Google Romania. Marius Bostan considera ca, intr-un an sau doi, Romania va inregistra un avans foarte rapid in ceea ce priveste acest index.

”Prioritatea strategiei mele a fost cresterea vitezei de internet. Avem nevoie de dezvoltarea serviciilor online si de un acces rapid al acestora”, a afirmat Bostan.

Google a anuntat, in cadrul conferintei, lansarea Atelierului Digital, o platforma online care isi propune cresterea competentelor digitale pentru cel putin 30.000 de studenti la nivel national.

”Stam foarte bine la capitolul viteza, dar nu este suficient. Exista o Romanie high-tech, mai ales in marile orase, dar si o alta Romanie, care a ramas in urma. Este nevoie de un program care sa rezolve la scara larga aceasta problema”, a afirmat Bulucea.

Indexul DESI analizeaza zone precum gradul de conectivitate, capitalul uman, gradul de utilizarea a internetului, modul de integrare a tehnologiei digitale si calitatea serviciile digitale publice.

infiintata in 2003, al carei obiectiv principal il reprezinta dezvoltarea canalelor de comunicare pentru educatia medicala si farmaceutica continua.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri