Catalin Predoiu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, isi caracterizeaza contracandidatii spunand ca Gabriela Firea este "o doamna" cu care isi doreste o dezbatere "buna" in campanie, ca Nicusor Dan este un "politician tanar", iar Robert Turcescu este la debutul in politica. Cu toate acestea, Predoiu spune ca nu se poate face stagiatura la Primarie, pe proiecte publice, si ca doar el are experienta necesara pentru a conduce Capitala.

"Am respect pentru toti contracandidatii mei dar, in acelasi timp, stiu ca am experienta necesara sa conduc Primaria Generala. Aici nu este vorba de o meserie ca oricare alta, e vorba de anumite abilitati, dexteritati, aptitudini pe care niciunul dintre ceilalti candidati nu le pot prezenta, cu tot respectul pentru ei, asa cum le prezint eu", a declarat Catalin Predoiu, informeaza News.ro.

Candidatul liberal vorbeste despre prioritatile sale si spune ca, daca va castiga alegerile, va construi o majoritate in CGMB cu fortele de dreapta, pentru a impune proiectele necesare si ca va obtine atentia Guvernului si a Parlamentului in privinta aspectelor ce tin de Capitala.

”Acest oras merita atentie prioritara a primului-ministru si a Guvernului si voi obtine aceasta atentie, concret”, a aratat Predoiu, adaugand ca ”Bucurestiul trebuie sa aiba un statut aparte, pe agenda Guvernului si pe agenda Parlamentului”.

Catalin Predoiu a vorbit in interviu despre modul in care va aplica proiectele din program, daca va castiga alegerile locale, el precizand ca, dupa alegeri, se pot discuta majoritati negociate cu alte forte de centru dreapta care pot ajunge in Primaria Capitalei.

Candidatul PNL spune ca, la Primaria Capitalei, de sapte ani, misiunea a fost: "Stam si vedem ce se mai intampla, poate apare din senin autostrada suspendata", in timp ce fostul primar Sorin Oprescu, sprijinit de PSD, a dezamagit profund.

”Chiar daca unii au apreciat farmecul personal al domnului Oprescu, in realitate, cand stai de vorba cu oamenii, isi dau seama ca au fost inselati, si s-a ajuns la un punct la care nu se mai poate asa. Oamenii nu mai asteapta vorbe, asteapta fapte”, a apreciat Predoiu.

Catalin Predoiu a enumerat principalele probleme aflate in atentia sa, care trebuie rezolvate imediat dupa 5 iunie, prima fiind nevoia de reformare a Primariei Capitalei, care inseamna eficientizarea activitatii, transparentizarea ei si punerea primariei in contact cu cetatenii, combaterea, la radacina, a coruptiei si gestionarea corecta a banului bucuresteanului.

Potrivit lui Predoiu, o alta mare problema a Bucurestiului este traficul, iar aici este nevoie de colaborare cu Guvernul, pentru rezolvarea acelor aspecte care tin de centura Capitalei, de finalizarea proiectelor la metroul din Drumul Taberei. A treia problema este, in opinia lui Predoiu, siguranta constructiilor. Candidatul PNL acuza majoritatea PSD ca a impus legea 282 din 2015, ”un tun mascat imobiliar", pentru clientela PSD, pentru ca a blocat consolidararea cladirilor cu risc seismic, iar multi comercianti au fost nevoiti sa paraseasca spatiile comerciale aflate in astfel de cladiri.

Predoiu a vorbit si despre ceea ce se va intampla in PNL, dupa alegerile locale. Spune ca se va gasi cea mai buna formula pentru PNL, in urmatoarele luni, pentru a aborda alegerile generale, si mentioneaza ca nu este preocupat de pozitia de lider al partidului, tinta sa fiind castigarea functiei de primar general al Capitalei.

Catalin Predoiu declara ca nu a cheltuit bani in precampanie, pentru ca nu a avut o precampanie. El mentioneaza ca a primit donatii, dar a si donat bani, si ca, in opinia sa, cheltuielile de campanie vor fi minimale, pentru ca nu va avea pe ce sa cheltuiasca, ci vrea sa mearga foarte mult sa vorbeasca cu oamenii, pe strada.

Cu toate acestea, Predoiu afirma ca exista un complex al politicianului si al publicului de a vorbi de finantarea politicului, care este o componenta cat se poate de fireasca in democratie, daca se face transparent si legal, pe modelul american, de foundraising.

Predoiu considera ca finantarile ilegale trebuie sa dispara, pentru ca duc la neincredere in politic, la coruptie, dar si la nenorocirea unor oameni politici care fac o gafa sau ”o discutie imprudenta”.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri