Candidatul Partidului Dreptatii Sociale la Primaria Generala, Adrian Severin, a facut un apel catre DNA sa se retraga din campania electorala, dupa perchezitiile pe care Procurorii le-au facut, pentru verificarea listelor de semnaturi ale formatiunii la Capitala, el anuntand ca va sesiza OSCE si Comisia Europeana privind aceste abuzuri si va trimite scrisori catre ambasadele UE si SUA la Bucuresti.

”Am fi vrut sa concepem astfel aceasta prima intalnire. Din pacate, trebuie sa incepem cu un apel, pe care il facem catre DNA, pentru a se retrage din campania electorala”, a spus Severin, in prima conferinta de presa organizata la sediul Partidului Dreptatii Sociale, in calitate de candidat al formatiuni pentru Primaria Capitalei, informeaza News.ro.

Europarlamentarul a adaugat: ”Nu credem ca institutiile de forta trebuie sa decida in ceea ce priveste competitia electorala care deja a inceput”.
Potrivit lui Severin, in acest moment, Partidul Dreptatii Sociale se afla in incapacitatea de a-si desfasura campania electorala, cu toate forta de care dispune, pentru ca toate bazele de date ale partidului au fost confiscate de procurori si laptopurile unor voluntari de asemenea au fost confiscate, astfel ca inclusiv organizarea conferintei de presa de duminica a intampinat greutati.

Adrian Severin a mai declarat ca ”lucrurile nu trebuie sa ramana asa”. ”Suntem in situatia in care putem spune ca aceasta campanie si aceste alegeri nu mai pot atinge standardele privind organizarea de alegeri libere si corecte”, a spus Severin.

”Este limpede ca institutiile specializate ale statului au dreptul sa isi desfasoare activitatea si anchetele, dar legea o spune clar: in cazul campaniei electorale, trebuie sa o faca fara sa stanjeneasca activitatea de campanie a partidelor”, a precizat candidatul Partidului Dreptatii Sociale, adaugand ca nu este vorba despre o simpla eroare, ci o atitudine care, in opinia sa, ”se caracterizeaza printr-o intentie directa de a impiedica un partid politic si candidatii sai sa isi desfasoare campania in deplina libertate”.

Adrian Severin a mai spus ca se desfasoara o actiune de ”hartuire si intimidare a unei echipe care nu a putut fi santajata si intimidata pentru a nu participa la alegeri”.

”Unul dintre motivele pentru care am decis sa ma alatur acestei echipe este ca ea se caracterizeaza prin curajul de a lupta impotriva unui sistem samavolnic, prin curajul de a se lupta cu fortele politice care au monopolizat scena politica, prin curajul de a se lupta atat cu dreapta populista, cat si cu stanga caviar”, a mai afirmat Severin.

Candidatul Partidului Dreptatii Sociale a anuntat ca formatiunea va intreprinde masurile prevazute de lege pentru a cere reintrarea in legalitate.
”Credem ca suntem perfect indreptatiti sa ne adresam OSCE, mai exact Biroului pentru institutii democratice si drepturile omului, specializat in monitorizarea alegerilor,si dorim, de asemenea, sa ne adresam secretarului general al Consiliului Europei si secretarului general al Comisiei de la Venetia, comisarului european pentru afaceri interne si justitie, pentru a-i ruga sa faca cele necesare, conform drepturile de care dispun, atributiilor pe care le au, pentru a garanta ca macar de acum incolo aceste alegeri sa fie libere si corecte”, a anuntat Severin.

El a mai spus ca zilele urmatoare, Partidul Dreptatii Sociale va trimite scrisori ambasadorilor statelor UE si amabsadorului SUA, la Bucuresti.
”Cel putin o parte dintre ei au fost extrem de vocali intotdeauna in exprimarea ingrijorarilor legate de statul de drept si democratia din Romania si credem ca este momentul sa isi exprime si acum pozitia fata de asemenea ingerinte ale institutiilor de forta, in activitatea de campanie”, a spus Severin.
Scrisori vor fi transmise si presedintilor celorlalte partide din Romania, in special partidelor parlamentare, rugandu-le sa se solidarizeze cu Partidul Dreptatii Sociale, pentru ca ”drepturile tututor sunt in pericol, desi au ideologii diferite si profile de candidati diferite”.

”Niciunul dintre noi nu poate sa tolereze ca in aceasta arena politica, sa decida altcineva rezultatul competitiei elecotrale decat electoratul. Nu credem ca e normal sa poti candida in Romania numai cu avizul DNA si sa poti castiga numai cu avizul unei ambasade sau a altei ambasade. Aceasta situatie trebuie sa inceteze”, a concluzionat Severin.

Procurorii DNA au facut, vineri, sase perchezitii in Bucuresti si in Ilfov, inclusiv la sediul Primariei Sectorului 5, intr-un dosar care vizeaza folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in legatura cu falsificarea listelor electorale, infractiuni care ar fi fost comise in cursul anului 2016. Perchezitii au avut loc si la sediul Partidului Dreptatii Sociale, condus de Marian Vanghelie, care candideaza pentru un nou mandat de primar al sectorului 5.

Potrivit unor surse judiciare, datele unor persoane cu handicap, aflate in evidenta Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectorul 5 au fost folosite pentru a fi intocmite listele electorale cu numarul minim de sustinatori pentru candidatura lui Marian Vanghelie la Primaria Sectorului 5.
"Daca se gaseste asa ceva, eu ies din viata publica, intelegeti? Pai cum sa facem asa ceva? Asta este o poveste, domnule! Asta este o formula de pacaleala pentru opinia publica. (...) Este cea mai mare marlanie, cum sa folosesc asa ceva, eu sunt un om nebun?", a spus Marian Vanghelie.

Sursa foto: Adrian Severin/Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri