Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a acceptat demisia ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu.

"Am acceptat astazi demisia domnului Patriciu Achimas Cadariu din functia de ministru al Sanatatii. In perioada urmatoare voi inainta domnului presedinte al Romaniei Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sanatatii", precizeaza premierul Dacian Ciolos, intr-un comunicat de presa transmis de guvern.

Surse guvernamentale declarasera, anterior, pentru News.ro, ca ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, demisioneaza. Sursele citate precizau ca Achimas Cadariu a avut o discutie cu premierul Dacian Ciolos in care l-a informat despre demisia sa.

Demisia ministrului Sanatatii are loc in plin scandal legat de dezinfectatii diluati folositi in spitale si livrati de Hexi Pharma.

Vineri, in Bucuresti a avut loc un miting in care a fost ceruta demisia ministrului Patriciu Achimas Cadariu, iar sambata premierul Dacian Cilos a convocat la guvern o sedinta cu specialistii din sanatate, pentru a gasi o solutie in aceasta situatie. Cadariu nu a participat la aceasta sedinta, desi initial existasera informatii legate de prezenta sa in guvern.

Premierul Dacian Ciolos declara, sambata, ca a cerut Ministerului Sanatatii ca duminica sa fie facute prelevari de probe de dezinfectanti din toate spitalele si pe toate produsele, indiferent de provenienta.

Premierul Dacian Ciolos preciza ca, data fiind seriozitatea situatiei in acest sectorul de sanatate, a convocat un comandament cu participarea conducerii Ministerului Sanatatii, a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, al Cancelariei Premierului si Corpul de control al premierului.

”Am trecut in revista masurile care au fost luate in ultimele 24 de ore. Se actioneaza pe doua piste, pe de o parte, avem ancheta penala, au avut loc deja descindereri ale politiei in peste 20 de judete, care au prelevat probe destinate exclusiv procesului penal. Am incredere ca Parchetul General va desfasura ancheta cu celeritate, pentru a avea concluzii cat mai repede”, a spus premierul.

Premierul a precizat ca, pe de alta parte, a cerut conducerii Ministerului Sanatatii sa declanseze si o ancheta administrativa, obiectivul fiind de a recapata increderea in produse de dezinfectie din spitale, pentru ca ”de aici au plecat problemele, zilele trecute, legate de neincredere in privinta calitatii si eficientei produsele folosite la dezinfectie in spital.

Un alt scandal care a marcat mandatul de sase luni al lui Cadariu a fost cel al copiilor disgnosticati cu sindrom hemolitic uremic, mai multi bebelusi pierzandu-si viata.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri