Purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat, luni, pentru News.ro, ca, in momentul in care va ajunge la Senat cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a fostului ministru de Externe Titus Corlatean, presedintele acestui for legislativ, Calin Popescu Tariceanu, se va consulta cu membrii Biroului Permanent pentru convocarea unei sedinte.

Potrivit lui Andrei Alexandru, o discutie telefonica va avea loc intre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si membrii Biroului Permanent, pentru a se stabili data la care va fi convocata conducerea Senatului, pentru analizarea si intrarea in circuitul procedural a cererii Directiei Nationale Anticoruptie care il vizeaza pe senatorul PSD Titus Coratean.

Alexandru a mentionat ca, deocamdata, cererea DNA nu a ajuns la Senat. Data convocarii Biroului Permanent va tine cont de posibilitatea ca membrii conducerii Senatului sa ajunga la Bucuresti, in conditiile in care Senatul are, pe perioada campaniei electorale, activitate in teritoriu si si-a suspendat toate sedintele de plen si de comisii, pana dupa data alegerilor, 5 iunie.

Cu toate acestea, Calin Popescu Tariceanu preciza, la ultima sedinta a Biroului Permanent, ca este posibila convocarea Senatului, in cazul in care vor aparea evenimente neprevazute.

In acest moment, senatorii sunt in campanie electorala, fie in calitate de candidati fie de sustinatori ai colegilor din partid care s-au inscris in cursa electorala pentru alegerile locale. Ultima sedinta de plen a Senatului a avut loc pe 9 mai.

DNA cere aviz pentru inceperea urmaririi penale a senatorului Titus Corlatean pentru votul din diaspora la alegerile prezidentiale din 2014, cand acesta era ministru de Externe. Corlatean este acuzat de abuz in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, intrucat ar fi organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de PSD, Victor Ponta.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de senatorul Titus Corlatean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, in legatura cu savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri