Traian Basescu a declarat, joi, la Buzau, ca o suspendare a presedintelui ar fi ”o prostie”, ”un optuzism fara limite”, sustinand ca nu crede ca in Romania se va mai intampla vreodata asa ceva, pentru ca, ”usor, usor”, partidele incep sa inteleaga rolul sefului statului in momente de criza.

”Este o prostie suspendarea presedintelui. Uitati-va la Francois Hollande pe care il stiu foarte bine. A ajuns repede, intr-un an si ceva la 16% de la 51% cu cat a fost votat. Presedintii nu se suspenda din functie dupa sondaje. Presedintii au mandate si nu poti sa profiti de faptul ca un presedinte, prin atitudinea lui, genereaza pierdere de popularitate si sa il suspenzi. Spre exemplu, Hollande e nepopular pentru ca vrea sa introduca reforma pietei fortei de munca pe care Boc, Slava Domnului, a facut-o. Toate sindicatele sunt impotriva si asa ar putea si ei sa il suspende pe Hollande. Nu veti gasi insa in Franta partide care sa spuna «hai sa il suspendam pentru ca este nepopular». Asa si cu presedintii Romaniei. Ei au un mandate de cinci ani pe care trebuie sa si le duca si tocmai siguranta mandatului de presedinte trebuie sa ii permita sa vorbeasca despre lucrurile ce trebuie facute atunci cand sunt neplacute”, a spus fostul sef al statului, informeaza News.ro.

Basescu a mai afirmat ca presedintele este garantul stabilitatii unui stat si ca usor, usor lucrurile incep sa fie intelese si de clasa politica de la noi din tara.

”Un guvern poate fi in situatia de a-si pierde majoritatea si, printr-o motiune de cenzura, poate sa cada si atunci genereaza instabilitate politica. Cel caruia Constitutia ii garanteaza stabilitatea functiei este presedintele. El, in momente de criza, trebuie sa isi asume. De aceea, suspendarea presedintelui este poate un optuzism fara limite. Dar, daca vreti sa fiu sincer, nu cred ca se va mai intampla vreodata pentru ca usor, usor partidele incep sa inteleaga rolul presedintelui in momente de criza, iar momente de criza pot aparea oricand si presedintele trebuie sa isi asume directia”, a spus Traian Basescu.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, ca are informatii ca liderii PSD pregatesc suspendarea presedintelui Iohannis din functie, aratand ca nu o data s-a discutat pe culoarele Parlamentului de catre social-democrati acest scenariu si a adaugat ca, desi neaga cu vehementa, e un pas pe care il au in vedere.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, la Bistrita, ca presedintele Klaus Iohannis poate sa stea linistit, pentru ca nu exista ”in planul” partidului suspendarea sefului statului. El a adaugat insa ca Guvernul nu poate sa stea ”la fel de linistit”, pentru ca ”guverneaza din ce in ce mai rau”.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri