Primarii in exercitiu ai celor mai mari sase orase din provincie - Timisoara, Iasi, Craiova, Cluj, Brasov, Constanta - conduc in optiunile electoratului pentru alegerile din 5 iunie, se arata in sondajele facute de catre IRES in primele doua decade ale lunii mai, infiormeaza News.ro.

Cu exceptia Bucurestilor, in orasele mari din tara primarii in exercitiu sunt clasati pe primul loc in optiunile alegatorilor ale comunitatilor pe care le conduc, arata IRES.
Astfel, la Timisoara, liberalul Nicolae Robu este cotat la 38% din intentia de vot, urmat de Florica Birsasteanu (PSD)-5% si Adrian Romita (independent)-3%. Pentru consiliul local al orasului, cele mai bine plasate formatiuni sunt PNL-26%, PSD-12% si ALDE-4%.

La Cluj, primii trei plasati in sondajul IRES sunt Emil Boc (PNL)-42%, Octavian Buzoianu (independent)-17% si Liviu Alexa (Miscarea Liberala)-7%. Pentru consiliul local, cele mai multe voturi ar putea obtine listele PNL-30%, PSD+ALDE-12%, UDMR-5%.

In cursa pentru primaria Brasov, edilul George Scripcaru, candidat independent, este cotat la 74% din intentia de vot, urmat de Razvan Popa (PSD)-7% si Mihai Sturzu (independent)-5%. PNL, cu 27%, si PSD-25%, conduc la votul politic pentru consiliul local, iar 21% dintre brasoveni ar putea vota candidati independenti.

Primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau (PSD) ar obtine 20% din voturi, urmat de Vergil Chitac (PNL)-13% si Claudiu Palaz (PMP)-4%. La consiliul local, primele trei partide sunt PSD-32%, PNL-21% si PMP-7%.

La Craiova, cei mai bine plasati candidati sunt Lia Olguta Vasilescu (PSD)-42%, Pavel Badea (PNL)-8% si Florentin Gust (PSRO)-3%. Pentru lista de consilieri locali, optiunile se indreapta catre PSD-37%, PNL-14% si ALDE-3%.

Mihai Chirica (PSD) ar putea obtine 31% din voturile pentru Primaria Iasi, urmat de Marius Bodea (PNL)-12% si Andrei Postolache (independent)-5%. La CL Iasi, PSD are 27% din optiuni, PNL-15%, iar 10% dintre voturi s-ar putea indrepta catre candidati independenti.

In cadrul sondajelor IRES din cele sase orase au fost luati in calcul si intervievatii indecisi, cei care nu vor veni la vot si cei care nu au dat un raspuns, cu procentajele aferente.

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri