Putatorul de cuvant al PNL Bucuresti, Cezar Preda, a declarat ca formatiunea liberala cere demiterea prefectilor judetelor Mures si Buzau, in urma neregulilor inregistrarea in procesul de votare.

Potrivit reprezentantului PNL, ”disfunctionalitatile in procesul de vot sunt minore” pana la aceasta ora. ”Avem doua cazuri deosebite, in judetul Mures si in judetul Buzau”, a spus Cezar Preda. Preda a spus ca, in judetul Mures, peste 200 de sectii de votare au asteptat toata noaptea sa le vina buletinele de vot. ”Acest du-te vino a creat o mare tensiune in ceea ce inseamna membrii sectiilor de votare si modul in care ei pot gestiona aceasta actiune”, a spus Preda. Liberalii cer, in acest sens, demiterea prefectului de Mures, pentru proasta organizare a scrutinului, potrivit News.ro.

Reprezentantul PNL a spus ca o situatie mai grava se inregistreaza in judetul Buzau, unde in comuna Vernesti este inschis procesul de votare, in sapte sectii, din cauza tiparirii gresite a buletinelor de vot. ”Conform legii, in doua ore trebuia remediata aceasta disfunctionalitate. Nu s-a reusit, pana la aceasta ora. Se cere Biroului Electoral de Ciurcumscriptie anularea alegerilor, pentru ca, in termen legal, se spune ca in maximum doua ore trebuie remediata aceasta problema. Ei si-au fixat un temen in afara legii, pana la ora 12.00”, a explicat Cezar Preda.

El a adaugat ca PNL cere demiterea prefectului de Buzau, pentru proasta gestionare a alegerilor. Pe de alta parte, Preda a declarat ca prezenta la vot este similara celei din 2008. ”Facem un apel la cetatenii Bucurestiului si tuturor romanilor, sa se prezinte la vot”, a spus Preda. In plus, purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti a facut un apel catre toti membrii si simpatizantii PNL ca, imediat dupa vot, si in timpul zilei, sa dea o mana de ajutor celor care se afla in dificultate din cauza inundatiilor din ultimele zile.

Cezar Preda a afirmat ca este o prioritate pentru PNL ajutorarea acestor familii. Votul este in continuare suspendat in comuna buzoiana Vernesti, unde fusese intrerupt imediat dupa deschiderea urnelor intrucat buletinele de vot au fost tiparite gresit, iar prefectul George Sava estimeaza ca ar putea fi reluat abia in jurul pranzului. Potrivit prefectului judetului Buzau, George Sava, in localitatea Vernesti buletinele de vot pentru primar si cele pentru consilieri locali au fost tiparite gresit. Astfel, pe buletinele de vot pentru primar pe prima pagina apar numele candidatilor la Primarie, insa pe a doua fila sunt candidatii la Consiliul Local.

Initial, prefectul spunea ca votul ar putea fi reluat in jurul orei 9.00, dupa ce s-a dispus tiparirea de urgenta a buletinelor de vot la o tipografie locala. Ulterior, Sava a mentionat ca localnicii ar putea sa mearga din nou la urne abia in jurul orei 12.00. Biroul Electoral Judeten (BEJ) Mures a solicitat Prefecturii sa transmita informatii cu privire la numarul buletinelor de vot tiparite si distribuite in judet, dupa ce a primit sesizari de la partide potrivit carora in unele localitati au ajuns insuficiente buletine de vot, informatie contrazisa de reprezentantii Prefecturii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri