Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a facut un apel public catre ministrul Energiei, Victor Grigorescu, sa se implice in rezolvarea problemelor dintre RADET si ELCEN, astfel incat institutia din subordinea sa sa reduca poprirea pusa pe conturile RADET, pentru a ramane fonduri si pentru reparatiile urgente din reteaua de termoficare, scrie News.ro.

Firea a vizitat, joi, echipele RADET care interveneau pe Calea Grivitei, unde s-a produs o noua avarie care afecteaza aproximativ 30 de blocuri din zona. "Este o situatie care se repeta la doua, trei zile in Capitala, pentru ca reteaua este foarte imbatranita, trebuie dimensionata, trebuie reparata. (...) Am venit la aceasta avarie sa ma interesez la locul faptei despre ceea ce se intampla si sa trag un semnal de alarma public, si sa fac un apel public catre ministrul Energiei, de a intelege situatia grava in care se afla bucurestenii. Daca ministrul Enenrgiei nu convinge conducerea ELCEN sa deblocheze nu doar salariile pentru RADET, ci si banii necesari pentru reparatiile la reteaua de termoficare, in afara faptului ca sunt aproape 300 de blocuri din Bucuresti care nu au apa calda, pentru ca sunt inchise doua CET-uri importante, se suprapun si avariile la conducte”, a spus primarul ales al Capitalei.

Gabriela Firea i-a cerut public ministrului Energiei sa discute cu reprezentantii ELCEN, care sunt in subordinea sa si a adresat acelasi apel catre premierul Dacian Ciolos. "Timpul trece foarte repede si inca de acum trebuie sa ne pregatim pentru perioada de iarna. Daca aceasta va fi relatia, si anume tensionata, intre ELCEN si RADET, va imaginati ce probleme vom avea la iarna? Noi nu putem spune ca nu aveti apa calda din cauza fostelor guverne si a fostilor primari generali. Nu vreau sa politizez acest subiect, dar important este sa fie oameni care isi fac treaba. Daca mergem doar in planul dezbaterilor politice, nu obtinem nimic concret. Eu vreau sa construim un dialog cu Guvernul, cu ministrul Energiei, pentru ca ELCEN nu a inteles sa deblocheze aceste sume”, a spus Firea.

Ea a adaugat ca peste doua saptamani va merge la Bruxelles pentru a debloca cele 187 de milioane de euro, fonduri europene care ar trebui sa fie alocate pentru modernizarea si redimensionarea retelei de termoficare din Bucuresti.

"Pentru obtinerea fondurilor europene trebuie realizati cativa pasi. Sunt surprinsa ca pana acum aceste lucruri nu s-au indeplinit la nivelul Primariei Generale. Trebuie adoptata in Consiliul General, de urgenta, strategia energetica, un document care s-a facut de sase ani, dar nu s-a adoptat. Pe baza acestei strategii se intocmeste caietul de sarcini, apoi studiul de fezabilitate si pasul urmator este deschiderea aplicatiei la Bruxelles si obtinerea celor 187 de milioane de euro. Nu este o filosofie, pasii doar trebuie sa fie urmariti in aceasta succesiune”, a mai spus Firea.

Intrebata daca va aborda cu ministrul Energiei si subiectul privind fuziunea ELCEN-RADET, Firea a spus ca, din punctul ei de vedere, doua entitati economice care lucreaza in acelasi domeniu ar trebui sa aiba o activitate sinergica, ar trebui sa aiba un management comun si sa fie gasita formula administrativa cea mai corecta si cea mai potrivita acestui moment.

"ELCEN spune ca are datorii, RADET are nevoie de bani si este un lant al slabiciunilor. Niciodata nu mai ajungem sa rezolvam problema. Eu cred ca suntem intr-un moment T0 si cei care suntem acum in functie trebuie sa rezolvam aceasta situatie care treneaza de ani de zile”, a mai spus primarul ales. Liderul sindical de la RADET, Ioana Stoica, a precizat ca pentru asigurarea reparatiilor din reteaua de termoficare ar trebui sa se aloce lunar in jur de un milion de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri