Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor din activitati de cercetare si dezvoltare aplicativa si dezvoltare tehnologica ar putea fi scutite de la plata impozitelor pentru aceste venituri, conform declaratiei premierului Dacian Ciolos care a propus acest lucru incepand de la 1 august, conform News.ro

”Ne propunem ca persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor din activitati de cercetare si dezvoltare aplicativa sau dezvoltare tehnologica sa fie scutite de la plata impozitelor pentru aceste venituri. In masura in care vom decide acest lucru astazi, ar urma sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii august 2016”, a declarat, marti, la inceputul sedintei de guvern, premierul Dacian Ciolos.

Prim-ministrul a explicat ca, ”in cifre absolute”, in Romania se cheltuieste pentru cercetare si dezvoltare pe cap de locuitor de aproape 20 de ori mai putin decat media europeana.

”Pe de alta parte, vedem din ce in ce mai mult in diferite sectoare economice ca dincolo de mana de lucru relativ ieftina pe care Romania a putut sa o ofere in timp, observam ca din ce in ce mai mult sunt solicitati ingineri, specialisti, cercetatori care vin sa aduca valoare adaugata investitiilor care se fac in Romania in diferite sectoare economice. In acelasi timp, sectorul de cercetare-dezvoltare din tara e inca subdimensionat”, a aratat premierul.

Ciolos a precizat ca spera, prin facilitatile pe care Guvernul le ofera, sa stimuleze atat investitiile unor companii private in cercetare-dezvoltare, cat si interesul din partea tinerilor de a se forma si de a lucra in acest domeniu.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri