Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va achizitiona pana in toamna 200 de autobuze second hand, alte 300 de autobuze noi urmand sa fie cumparate anul viitor, a anuntat, joi, dupa intalnirea cu conducerea regiei, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, scrie News.ro.

Edilul Capitalei a spus ca s-a intalnit cu conducerea RATB si cu liderul sindical pentru ca doreste sa dezvolte si sa modernizeze transportul de calatori in Bucuresti, in acest sens fiind stabilite unele actiuni imediate, altele pe termen lung. Firea a precizat ca a cerut conducerii RATB ca in lunile de vara, cand este un aflux redus de calatori, sa se ia masuri pentru suplimentarea parcului auto, prin reparatii, dar si prin achizitionarea de autobuze.

"Ne vom pregati prin reparatii, atat ale aparatelor de aer conditionat, cat si prin achizitionarea de piese de schimb. Foarte important, am decis astazi ca in regim de urgenta, RATB sa organizeze licitatie pentru achizitionarea a 200 de autobuze, nu mai putin de euro 4, adica de 2, 3 sau 4 ani, second hand, pentru ca licitatia pentru autobuzele noi ar dura foarte mult. Asta nu inseamna ca nu dorim sa achizitionam si autobuze noi. Demaram si aceasta procedura, dar ea, asa cum stiti, se va finaliza abia anul viitor, cand dorim sa achizitionam minumum 300 de autobuze noi, 100 de troleibuze si un numar substantial de tramvaie care vor fi realizate printr-o investitie asumata chiar de uzina RATB", a declarat primarul Capitalei.

Firea a mai spus ca saptamana viitoare va propune Consiliului General o rectificare bugetara de 75 de milioane de euro, 30 de milioane pentru acoperirea sumei reprezentand plata catre ANAF pentru acoperirea TVA la gratuitatea acordata pensionarilor si 45 de milioane de euro pentru acoperirea subventiei catre RATB pana la sfarsitul anului, aceasta suma urmand sa fie alocata in transe lunare.

Firea a spus ca in parcul RATB sunt 1.000 de autobuze, dar doar 648 sunt pe traseu, 485 de tramvaie, din care doar 245 sunt in traseu si 297 de troleibuze, 155 in traseu. Masurile propuse au in vedere asigurarea unei ritmicitati a mijloacelor de transport in comun, care sa permita bucurestenilor sa isi poata face un plan de calatorie si sa stie exact cand pot ajunge acolo unde au nevoie.

In ce priveste programul pilot privind gratuitatea, Firea a spus ca acesta va incepe numai dupa cresterea parcului auto, pentru ca intentia nu este sa aglomereze suplimentar liniile RATB, ci sa ofere gratuitate, dar si un confort.

Directorul RATB, Radu Orzata, a spus ca incepand de joi va lucra la caietul de sarcini pentru licitatia prin care vor fi achizitionate cele 200 de autobuze second hand, dand asigurari ca acestea vor fi mult mai bune decat cele existente in prezent. "In Bucuresti, cele mai tinere autobuze se apropie de 10 ani. In perspectiva anilor viitori, am stabilit niste reguli, niste principia, pentru ca nevoia Regiei este in crestere", a spus Orzata.

Directorul RATB a precizat ca pretul unui autobuz nou se ridica la 200.000 de euro, iar pentru cele second hand urmeaza sa se faca un studiu de piata pentru a vedea care sunt costurile.

Primarul Capitalei a spus ca achizitionarea autobuzelor nu va duce la majorarea tarifului biletului de calatorie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri