Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat, vineri, ca, de la 1 august, Administratia Nationala a Penitenciarelor va avea un nou director, in persoana lui Marius Vulpe, actualul director al Penitenciarului Iasi, deoarece fostul director al ANP, Claudiu Bejan, va iesi la pensie incepand cu aceeasi data, scrie News.ro.

Pruna numeste un director interimar la Administratia Nationala a Penitenciarelor, Bejan iese la pensie de la 1 august Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat, vineri, ca, de la 1 august, Administratia Nationala a Penitenciarelor va avea un nou director, in persoana lui Marius Vulpe, actualul director al Penitenciarului Iasi, deoarece fostul director al ANP, Claudiu Bejan, va iesi la pensie incepand cu aceeasi data.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat ca directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) Claudiu Catalin Bejan a anuntat-o inca din 11 iulie ca va pleca la pensie incepand cu data de 1 august. Pruna a precizat ca luat decizia de a-l numi director interimar al ANP, de la 1 august, pe Marius Vulpe, care este directorul Penitenciarului Iasi din 2006, post in care a ajuns in urma unui concurs.

"La acest moment eu am lucrat in mod nemijlocit cu domnul Bejan. De la 1 august i-am spus domnului Vulpe ca are libertatea si responsabilitatea de a numi o echipa de doi adjuncti si sa constituim o echipa completa la ANP. Am mai decis ca, la nivelul ANP sa facem un task force din cinci directori de penitenciare, pentru facilitarea accesului nemijlocit la munca", a spus ministrul Justitiei.

Pruna a precizat ca isi doreste ca, in toamna, pachetul de masuri administrative si legislative sa aduca o stare de normalitate pentru detinuti. "Umblam si la produsele vandute la preturi exagerate in penitenciare, precum pasta de dinti", a mai spus ministrul.

Pruna a mai explicat ca Iasiul are un penitenciar supraaglomerat pentru ca a preluat mai bine de jumatate din sarcina Penitenciarului Bacau, unde se fac lucrari de renovare de aproape doi ani.

Aproximativ 750 de detinuti protestau, vineri, la ora 12.00, in 13 penitenciare din tara, refuzand hrana, iar 10 dintre ei se aflau pe acoperisurile sectiilor de detinere, potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
Claudiu Catalin Bejan este director general al Adminstratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) din mai 2013. Anterior, din iunie 2012, Bejan a fost adjunctul directorului general al ANP.

Inainte de a conduce ANP, din februarie 2010 pana in mai 2012 a fost director adjunct la Penitenciarul Poarta Alba. Anterior, Claudiu Bejan a fost director al Directiei Reintregrare Sociala din ANP (septembrie 2008 - ianuarie 2010), director adjunct la Penitenciarul Poarta Alba (septembrie 2007- august 2008) si director al aceluiasi penitenciar, din noiembrie 2002 pana in august 2007.

Bejan si-a inceput cariera ca ofiter instructor, in septembrie 1995, la Penitenciarul Slobozia, de unde, in mai 1997 a ajuns la ANP pe un post de consilier juridic, pe care l-a ocupat pana in octombrie 2002.

Sursa foto: OFFFSTOCK, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri