Presedintele Klaus Iohannis a transmis, astazi, un mesaj pe tema situatiei din Turcia, afirmand ca stabilitatea acestei tari, un partener al Romaniei si aliat in cadrul NATO, este importanta pentru securitatea in regiune si trebuie facuta cu respectarea democratiei si a institutiilor alese prin vointa populara.

Presedintele Romaniei a fost si este in contact permanent cu institutiile romane competente cu privire la situatia din Turcia inca de la inceputul evenimentelor, informeaza Presedintia. "Turcia este un partener strategic al Romaniei si aliat in cadrul NATO, iar stabilitatea tarii, pe baza respectarii democratiei si institutiilor democratic alese de poporul turc, este importanta pentru securitatea regionala, europeana si internationala", spune Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de News.ro.

Presedintele Klaus Iohannis transmite si ca isi exprima speranta ca ordinea publica va fi restabilita in cel mai scurt timp. Misiunea diplomatica si oficiile consulare ale Romaniei din Turcia sunt pregatite sa acorde toata asistenta necesara, in caz de nevoie, cetatenilor romani aflati in Turcia, mai transmite Administratia Prezidentiala.

O tentativa de lovitura de stat pare sa fi esuat in Turcia sambata, la primele ore ale diminettii, dupa ce un numar impresionant de oameni au raspuns apelului presedintelui Recep Tayyip Erdogan de a iesi in strada pentru a-l sustine. Cel putin 60 de oameni si-au pierdut viata la Ankara si sase la Istanbul in tentativa de lovitura de stat. Alte 150 de persoane au fost internate la Istanbul, dupa ce au fost ranite. Majoritatea victimelor sunt civili.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri