Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, la Digi 24, ca premierul Dacian Ciolos este un ”un om onest, care face tot ce poate”, dar care ”rateaza in fiecare zi”, precizand ca Ciolos ar putea fi varianta de premier si dupa alegerile parlamentare doar in cazul in care PNL ar castiga alegerile.

Intrebat ce parere are despre premierul Dacian Ciolos, Traian Basescu a spus: ”Un om onest, care face ce poate, in conditiile in care a crezut ca poate face mult mai mult atunci cand s-a instalat la Palatul Victoria, dar care rateaza in fiecare zi si ceea ce noi toti simtim si se vede foarte bine este rateul din absorbtia fondurilor europene”, informeaza News.ro.

El a adaugat insa ca nu i se poate cere unui premier care are un mandat limitat de un an sa faca ”ce nu a facut predecesorul lui in peste 3 ani de mandat, cat a avut domnul Ponta”.

Intrebat daca vede vreo conjunctura politica ce l-ar duce pe Dacian Ciolos din nou in fruntea Guvernului, Basescu a raspuns afirmativ. ”Da, ar putea fi varianta ca PNL sa castige alegerile, sa fie cel mai mare partid in urma alegerilor, sa aiba cel mai mare numar de parlamentari si atunci domnul presedinte Iohannis sa desemneze premier de la PNL”, a afirmat liderul PMP.

Referitor la varianta unui guvern de coalitie PSD-PNL care sa-l sustina ca premier pe Dacian Ciolos, Basescu a spus ca nu crede in aceasta posibilitate.

”PSD-ului ii pare rau si acum ca a facut aceasta intelegere cu guvernul de tehnocrati. Este evident ca n-o vor digera si dupa alegeri”, a aratat Basescu.

Cat despre varianta ca actualul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, sa devina premier dupa alegerile parlamentare, Traian Basescu a spus ca nu crede ca presedintele Kluas Iohannis ar desemna un prim-ministru condamnat.

”Am crea si noi niste unicate in Unuinea Europeana – premier condamnat. Nu-l vad, nu cred ca vreun presedinte responsabil ar desemna premier un om condamnat pentru furt la vot”, a precizat liderul PMP.

Fostul presedinte a adaugat ca, desi ar fi cel mai bun premier de dupa Revolutie, asa cum a mai afirmat, nu crede ca presedintele Kluas Iohannis l-ar desemna pe el ca sef al Executivului.

”Nu cred, dar asta nu inseamna ca nu recunosc faptul ca as fi cel mai bun premier. (...) As fi, probabil, cel mai bun premier pe care l-a avut Romania de la Revolutie incoace, datorita bunei cunoasteri a institutiilor statului. Dupa ce ai fost doua mandate deputat, in cinci guverne ministru al Transporturilor, doua mandate ales ca primar general, doua mandate de presedinte, e imposibil sa nu cunosti foarte bine statul, nu mai vorbim de politica externa. In mod categoric, acesta este profilul de premier care ne-ar trebui acum. Adica, ne trebuie un premier cu experienta, cu buna cunoastere a statului, a politicii externe, a institutiilor internationale. La asta m-am referit cand am vorbit de profil de premier. Profilul meu e cel mai bun pentru functia de premier. Ceea ce nu inseamna ca imi doresc sau ca acesta este obiectivul meu", a spus Traian Basescu.

El a sustinut ca vrea sa faca din PMP un ”partid mare”, care in anul 2020 sa ajunga la un scor de 30-35%.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri