Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a declarat marti, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca cererea DNA de a fi pusa sub control judiciar, ca denuntatorul din dosarul sau este "transformat intr-un hartuitor” si ca vrea sa il dea in judecata, iar in instanta sa ceara ca acesta sa fie supus unei expertize psihiatrice.

Olguta Vasilescu a venit la Curtea de Apel Bucuresti pentru judecarea contestatiei formulate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie dupa ce, in 9 august, Tribunalul Capitalei le-a respins cererea de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, in dosarul in care este acuzata de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Primarul Craiovei a declarat, la intrarea in sediul Curtii de Apel Bucuresti, ca nu se teme pentru decizia instantei, pentru ca ea crede ca va câstiga.

Olguta Vasilescu a mai spus ca, in opinia sa, denuntatorul din dosarul sau „este transformat intr-un hartuitor, pentru ca scrie in continuare „tot felul de prostii si de mizerii” despre ea, precizând ca vrea sa il dea in judecata pentru calomnie si sa ceara unei instante ca acesta sa fie supus unei expertize psihiatrice.

„Nu ma simt amenintata, ca mie nu mi-e frica de nimic, dar nu este in regula”, a adaugat Olguta Vasilescu. La Tribunalul Bucuresti, procurorul DNA a cerut, in 9 august, sa ii interzica primarului Craiovei sa participe la emisiuni de radio si de televiziune si sa se apropie de martori sau de denuntatori, scrie News.ro.

Primarul Craiovei a sustinut atunci ca o eventuala punere a ei sub control judiciar ar paraliza activitatea institutiei pe care o conduce.

"Vreau sa faceti o distinctie intre calitatea mea de om politic si cea de primar al Craiovei deoarece cetatenii vor sa stie care sunt acuzatiile care se aduc primarului lor. Pâna saptamâna trecuta ei au auzit doar o parte, respectiv acuzatiile de la DNA si de la denuntatorul Petre Becheru, care a postat pe paginile sale de Facebook materiale denigratoare si amenintatoare la adresa mea. Eu am primit rechizitorul in data de 27 iulie, iar toata presa l-a primit in data de 19 iulie si a fost invadata de materiale despre dosarul meu, iar eu nu am putut avea nicio reactie pâna la primirea rechizitoriului. Concomitent, Petre Becheru s-a activat mediatic si m-a numit betiva, infractoare, mafiota. Totul culminând cu faptul ca am trimis un angajat de la Regia de Transport sa il ameninte si sa il mituiasca pentru a retrage denuntul. Nu am nicio legatura cu acel angajat de la Regia de Transport Craiova. Il cunosc pe acesta, dar nu am vorbit cu el de un an si sapte luni. Il cunosc doar din vedere. Petre Becheru este cel care l-a sunat si l-a si inregistrat pe acel angajat, pentru a provoca probabil un nou denunt", a sustinut primarul Craiovei in fata judecatorilor.

In aceeasi zi in care s-a judecat cererea DNA de punere sub control judiciar a Olgutei Vasilescu, denuntatorul acesteia, Petre Becheru, a fost audiat la DNA, el declarând atunci ca "doamna Olguta" si-a transformat institutiile subordonate in structuri de tip mafiot, cu care face presiuni asupra martorilor.

Procurorii au sustinut ca au formulat cererea de punere sub control judiciar a primarului Craiovei pentru ca, dupa trimiterea in judecata, Olguta Vasilescu a incercat sa il discrediteze pe martorul denuntator si a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor.

DNA a sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii, pentru postarea pe pagina de Facebook a Olgutei Vasilescu a unor documente din dosarul in care a fost trimisa in judecata.

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost trimisa in judecata, pe 19 iulie, in dosarul in care este acuzata de luare de mita si spalare de bani. In acelasi dosar sunt judecati, de Tribunalul Bucuresti, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Procurorii spun ca, in cadrul “donatiilor”, Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitarii influentei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain. Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Olguta Vasilescu a organizat in 2012, pentru sustinerea candidaturii sale la Primaria Craiovei, un concert al artistului Goran Bregovici. Costurile concertului si cheltuielile de deplasare ale artistului au fost achitate, la cererea Olgutei Vasilescu, de un om de afaceri, ce urmarea sa incheie contracte cu Primaria Craiova.

Anchetatorii sustin ca, in acelasi context si in aceeasi calitate, Olguta Vasilescu si-ar fi folosit influenta pentru a obtine de la un alt om de afaceri a unor materiale electorale cu imaginea sa si sloganuri de campanie electorala, in valoare de 44.241,96 de euro.

Intr-un context, in anul 2014, Olguta Vasilescu ar fi pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, pentru si printr-o asociatie nonprofit, cu titlu de mita, suma totala de 568.291,37 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, au mai scris procurorii in rechizitoriu.

Citeste si:

    Lia Olguta Vasilescu a fost aleasa in 5 iunie pentru un nou mandat de primar al Craiovei. Ea este membru PSD din 2007, presedinte al organizatiei municipale PSD Craiova si vicepresedinte al PSD la nivel national.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Politic »


    Comunicate de presă

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


    Setari Cookie-uri