Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Procurorii DNA il cerceteaza pe Marian Petrache pentru o posibila frauda la vot, la alegerile locale, dupa ce cauza a fost declinata de anchetatorii din Ilfov, scrie news.ro.

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a ajuns, vineri dimineata, la sediul DNA. Petrache este cercetat de procurori intr-un dosar de frauda electorala.

Dosarul lui Marian Petrache a fost trimis la sfarsitul lunii iunie la DNA, dupa ce cauza a fost declinata de anchetatorii din Ilfov, care au deschis ancheta la cateva zile dupa alegerile locale, in urma unei inregistrari in care presedintele PNL Ilfov ar fi vorbit de aducerea cu masini a alegatorilor la sectiile de votare.

Dosarul, inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, era in cercetare la Politia Ilfov, pentru infractiuni de frauda la votul din 5 iunie, pentru alegerea primarilor, consiliilor locale si consiliilor judetene. Politistii de la IPJ Ilfov s-au autosesizat in 11 iunie si au deschis dosarul penal in care au facut cercetari “in rem”.

In urma probelor si a datelor obtinute de politisti, procurorul de caz a decis declinarea cauzei la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), au declarat reprezentanti ai Politiei Ilfov.

Politia Ilfov s-a autosesizat dupa ce in presa a aparut o inregistrare potrivit careia liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, ar fi dat indicatii in ziua alegerilor locale pentru ca 6.000 de oameni sa fie adusi cu masinile la vot.

“A fost deschis un dosar privind infractiuni de frauda la vot. Este o sesizare din oficiu si se fac cercetari in cauza”, declarau atunci reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov.

Presedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, spunea, dupa inregistrarea aparuta in presa, ca nu a gresit cu nimic, ci era o "strategie de campanie", iar daca Parchetul va gasi nereguli, va suporta consecintele.

"Toate partidele sunt organizate pe asa-zisele registre electorale sau registre de votanti. Eu eram in campania electorala, ma intalnisem cu colegii mei si le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de incalcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeste de bani, iar eu ii spun: aveti grija, mare grija, ca daca umblati cu bani, va ia politia", declara Petrache.

Liderul PNL Ilfov spune ca, daca inregistrarea este facuta de "un cetatean onest", ar trebui sa o preda Parchetului daca se considera ca a incalcat legea, insa spune ca are "sentimentul" ca este o strategie folosita impotriva sa dupa castigarea alegerilor din Ilfov si incheierea protocolului cu PMP pentru majoritatea in Consiliul Judetean.

"Nu vreau sa ma incarc negativ. (...) Probabil ca daca nu semnam protocolul (cu PMP - n.r.) nu se deschidea. O sa cerceteze. E foarte bine. (...) Parchetul mi se pare firesc sa ia act si sa cerceteze. Si mie imi convine, pentru ca sa nu raman cu blamul ca nu stiu ce am facut. Daca descopera Parchetul ca eu am facut ceva, suport consecintele. Nu o sa gaseasca, va garantez", arata Petrache.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri