Victor Ponta a declarat ca prima data cand s-a intalnit cu Laura Codruta Kovesi intr-un cadru informal a fost in 2011, la o podgorie detinuta de omul de afaceri Sebastian Ghita, acesta din urma confirmand afirmatia fostului premier, scrie News.ro.

”Prima data in viata mea, cand m-am intalnit cu doamna Kovesi intr-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghita, nu acasa. Nu stiu daca o mai are acum, avea o podgorie intre Ploiesti si Mizil. Acolo m-am intalnit prima data cu doamna Kovesi in 2011”, a declarat Victor Ponta intr-un interviu pentru Antena 3, care va fi difuzat sambata seara.

La randul sau, deputatul Sebastian Ghita a confirmat existenta acestei intalniri intre Victor Ponta si Codruta Kovesi, pe atunci procuror general. ”A fost o petrecere privata, era toamna, se culegea via. A venit si Ponta si atunci s-au cunoscut prima data”, a spus Sebastian Ghita, intr-o interventie la Romania TV.

”Nici nu m-am laudat cu chestiunea asta, nici nu m-am folosit de prietenia cu doamna Kovesi”, a adaugat omul de afaceri Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, la Europa FM, ca nu a fost, nu este si nici nu va fi prietena cu "inculpatul Sebastian Ghita".

Declaratiile acesteia au fost facute dupa ce Ghita a sustinut ca a participat la falsificarea raportului care sa arate ca teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat pentru ca la acea vreme avea "o relatie foarte apropiata" cu Kovesi, "fiind practic prieteni".

Deputatul Sebastian Ghita a depus, marti, la Parchetul General, un autodenunt si a sustinut ca, in 2012, a participat la falsificarea unui raport care sa arate ca teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Avand o relatie foarte apropiata cu doamna Kovesi, fiind practic prieteni la vremea aceea, si dansa temandu-se de un potential rezultat negativ al comisiei tehnice, vorbind in mai multe randuri cu dansa si eu cunoscandu-i pe cei care se ocupau de intocmirea raportului tehnic, am convenit ca impreuna cu ceilalti sa avem grija ca raportul sa fie pozitiv”, spunea Ghita.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita privind teza de doctorat a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au declarat joi, pentru News.ro, surse judiciare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri