Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a anuntat joi ca nu va candida la alegerile parlamentare, ci va ramane in Guvern pana la sfarsitul mandatului, pentru a se ocupa in continuare de reformele din zonele de ocupare, de salarizare si de asistenta sociala.

"Nu voi participa la aceste alegeri parlamentare, eu am venit ca parte a unui proiect, a unui guvern care si-a propus un program extrem de ambitios la Ministerul Muncii. Atat pe zona de ocupare, cat si pe zona de salarizare si pe zona de asistenta sociala, am propus reforme de substanta, nu doar de principii si gandire profunda institutionala, cat si legislativa si zic eu care si-au si produs efectele o parte dintre ele. Cred ca aceasta este misiunea mea, sa ma ocup de aceste probleme, de aceste reforme”, a declarat ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, la Bursa locurilor de munca petnru absolventi care are loc joi la Palatul Copiilor, informeaza News.ro.

Ministrul Dragos Pislaru a precizat ca va ramane in Guverrn pana la incheierea mandatului, petnru a continua reformele din domeniile care tin de zona institutiei pe care o conduce.

"Nu este deloc de saga ca intr-un interval atat de scurt am reusit sa recalibram comportamentul institutional pe zona Ministerului Muncii. Si, va spuneam, aceasta este misiunea mea, a Guvernului, cred ca este firesc sa raman sa imi termin mandatul. Evident, as incuraja si voi spera ca si Parlamentul care vine va avea aceasta aplicare si continuitate, si voi sustine orice masura si politica ce se va duce in directia pe care am trasat-o in acest an”, a mai spus Pislaru.

Ministrul Muncii spunea, la inceputul lunii octombrie ca are discutii cu USR si ca in doua saptamani anunta daca intra in partid sau daca ramane in Guvern. Pislaru preciza ca in aceasta perioada s-au anuntat mai multe greve si ca exista inca doua elemente dificil de gestionat, legea salarizarii unitare si salariul minim, motiv pentru care are o dificultate in a concepe plecarea sa in acest moment.

Presedintele Uniunii Salvati Romana, Nicusor Dan, spunea, in 20 septembrie, ca exista discutii cu "cinci, sase” membri ai actualului executiv despre o eventuala candidatura a acestora din partea USR.

In 14 octombrie, premierul Dacian Ciolos spunea ca a avut discutii cu cativa ministri despre eventualele candidaturi ale acestora la alegerile parlamentare, el precizand ca acestia vor anunta in perioada urmatoare decizia pe care au luat-o, iar cei care vor candida vor demisiona din Guvern.

In 17 octombrie, premierul Dacian Ciolos a lansat Platforma Romania 100, care cuprinde principiile si proiectele pe care vrea sa le aplice in cazul in care va ramane prim-ministru.

Platforma ”Romania 100” contine un portofoliu de 21 de proiecte nationale pe care acesta vrea sa le deruleze, in cazul in care va gasi sustinere politica necesara dupa alegerile din decembrie, printre ele aflandu-se reforma administratiei publice, contruirea gazoductului Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria si elaborarea unui cadru financiar multianual, care sa permita derularea unor investitii publice pe termen lung.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri