Liderul protestatarilor unionisti, George Simion a declarat, dupa discutiile cu vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu, ca principalele solicitari au vizat infiintarea unui Oficiu pentru Republica Moldova, in subordinea premierului, si a unei functii de vicepresedinte al partidului pe problema unirii, dar si ca Basarabia sa fie inclusa in manifestarile de aniversare a Marii Uniri, din 2018.

George Simion, liderul unionistilor a afirmat dupa intalnirea cu Ecaterina Andronescu ca in zilele urmatoare vor avea o discutie si cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre solicitarile protestatarilor, potrivit News.ro. El a aratat ca s-a ajuns la un consens cu cei de la PSD privind infiintarea unuei institutii care sa gestioneze subiectul Republicii Moldova.

”Noi ne dorim foarte mult ca aceasta structura sa fie in subordinea primului-ministru, sa fie un Oficiu pentru Republica Moldova”, a spus Simion, precizand ca au propus de asemenea ca PSD sa aiba un vicepresedintele care sa se ocupe strict de problema unirii cu Republica Moldova. ”Ne dorim, de asemenea, ca orice referire la momentul Marii Uniri sa cuprinda si Basarabia”, a mai spus George Simion.

El a afirmat ca asteapta si o confirmare privind o discutie cu cei de la PNL, singurul partid cu care protestatarii spun ca nu au avut un limbaj comun si nu au stabilit cand si daca se vor vedea, dar si daca isi asuma propunerile lor. ”Pana atunci o sa ramanem in Piata Universitatii”, a precizat Simion, aratand ca pana in prezent sunt multumiti de reactia partidelor politice. ”Ne-am dori foarte mult sa gaseasca consensul, si sa se intalneasca toate partidele la aceeasi masa, pentru a gasi o strategie comuna privind Republica Moldova” a declarat Simion.

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a afirmat ca a avut o discutie deschisa, "in limba romana", cu delegatia de unionisti din Republica Moldova. Andronescu a mentionat ca PSD este deschis la propunerea privind o declaratie a Parlamentului, in privinta unirii Romaniei cu Republica Moldova. ”Am vorbit cu domnul presedinte Dragnea sa includem acest lucru si in programul pe care noi il definitivam in aceste zile”, a mai mentionat Ecaterina Andronescu.

Ea a subliniat ca sunt ”foarte multe posibilitati de a deschide aceste relatii de colaborare, in sensul in care sa lucreze pentru a contribui la aspiratiile pe care moldovenii le au”. ”Solicitarile acestora, ca Basarabia sa fie inclusa in sarbatoarea unirii mari, sunt legitime, si este o greseala ca acestea nu au fost cuprinse inca in programul de actiuni. Va trebui sa corectam acest lucru”, a mai spus senatoarea PSD. Unionistii s-au intalnit pana acum cu PMP si cu ALDE, ei avand programate si intalniri cu USR si cu PRU.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri