Liderii grupurilor parlamentare ale PNL din Camera Deputatilor si Senat au depus, la Parlament, o solicitare oficiala, catre Birourile Permanente reunite, in care cer declansarea procedurii de demitere a presedintelui ASF, Misu Negritoiu.

”Ca urmare a gravelor probleme cu care se confrunta Autoritatea de Supraveghere Financiara, precum si a dezbaterilor care au avut loc in comisiile de specialitate ale Parlamentului, Grupurile parlamentare ale Partidului National Liberal solicita convocarea de urgenta a Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului in scopul inceperii procedurii de demitere a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, domnul Misu Negritoiu, precum si a intregii conduceri a ASF”, se precizeaza in solicitarea transmisa conducerii celor doua Camere ale Parlamentului, conform News.ro.

Solicitarea este semnata de liderii grupurilor parlamentare PNL din Camera Deputatilor si Senat, Eugen Nicolaescu si Ion Popa.

Misu Negritoiu a fost audiat recent in comisia economica a Camerei Deputatilor. Cu acest prilej, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu a afirmat ca refuza sa-si dea demisia din functia de conducere a autoritatii, deoarece considera ca si-a indeplinit bine mandatul,

Presedintele comisiei economice, Mihai Tudose (PSD) a preciat ca toti membrii comisiei i-au cerut demisia de onoare lui Misu Negritoiu.

“In contextul in care acesta refuza, mergem cu procedurile mai departe cu comisiile reunite. Acesta vor face un acord comun si vor solicita plenului acest vot de demitere. Va dura o luna-doua”, a spus Tudose.

Seful Comisiei economice i-a reprosat lui Misu Negritoiu performnata slaba la conducerea ASF.

“Toti actorii sunt nemultumiti. In paralel cu o noua conducere, va trebui ca si Parlament, sa amendam ordonanta care este pe traseu, privind RCA-ul, sau trebuie amendata cu un text nou de lege care sa raspunda nevoilor din piata”, a completat Tudose.

Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in parlament numirea sa.

Negritoiu a venit la conducerea ASF in locul lui Dan Radu Rusanu, care si-a dat demisia de la sefia autoritatii din arestul politiei, in martie 2014, in conditiile in care era arestat pentru 30 de zile in dosarul Carpatica - ASF.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri