Premierul roman Dacian Ciolos a declarat intr-un interviu acordat portalului Politico.eu ca este dispus sa ramana in politica, atat timp cat i se respecta independenta.

“Cat timp mi se respecta independenta”, Dacian Ciolos spune ca este dispus sa ramana pe scena politica, fie in calitate de premier, fie in alta capacitate. Potrivit Politico, el a lasat calea deschisa pentru un nou mandat, atat timp cat suficiente partide politice vor sa il sustina drept candidat. Dacian Ciolos a vorbit si despre coruptia din Romania, avertizand ca acest fenomen “inseamna, prin definitie, saracie cronica”, potrivit News.ro.

In ceea ce priveste stilul sau de guvernare, el a afirmat ca abordarea sa o reprezinta implementarea unor “masuri pe termen scurt, cu impact imediat, pentru a le oferi cetatenilor increderea ca un Guvern independent poate duce la rezultate”. „A fost clar pentru noi si pentru multi altii ca nu te poti astepta la miracole intr-un an, dar oamenii nu mai au rabdare”, a adaugat el.

“Cred ca societatea romaneasca a ajuns la maturitate – poate nu si in cazul nivelului politic – dar la nivelul societatii, exista o maturitate”, a mai spus Dacian Ciolos. In ceea ce priveste decizia presedintelui Klaus Iohannis de a impiedica numirea unui membru PSD de a deveni premier, seful Guvernului a subliniat ca “presedintele este liber sa decida criteriile”, scrie Politico.

Ciolos a discutat cu jurnalistii portalului si despre impactul Brexit si, implicit, despre bugetul UE. “Fie scadem bugetul UE in concordanta cu iesirea Marii Britanii”, fie blocul comunitar va trebui sa “regandeasca modul in care functioneaza UE”, a spus el. Mai exact, fostul comisar european pentru agricultura vrea ca liderii UE sa ia in calcul “cresterea proportiei reprezentate de resursele proprii UE in bugetul european”. Aceste resurse sunt reprezentate, printre altele, de banii stransi de Bruxelles din taxe vamale.

Premierul Dacian Ciolos si-a exprimat speranta ca o evaluare a resurselor UE facuta recent de fostul premier Italian Mario Monti va “duce la o reluare a dezbaterii” privind bugetul blocului comunitar.

Ciolos a vorbit si despre relatiile comerciale dintre UE si China. El considera ca metodologia noua, mai dura, introdusa de Comisia Europeana pentru a evalua impactul strategiei comerciale a Beijingului “se indreapta in directia corecta”. “Suntem interesati si de potentialul de investitii al Chinei, dar, bineinteles, respectand normele europene”, a adaugat premierul.

In privinta tratatului comercial UE-Canada, CETA, “este mai bine sa avem un acord, decat sa nu avem un acord”, a apreciat seful Guvernului de la Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri