Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, adus luni la DNA Ploiesti, este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit 10 milioane de lei mita pentru a interveni in favoarea unei firme. Potrivit unor surse judiciare, Sorin Blejnar a fost adus la DNA Ploiesti intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta. Fostul sef al ANAF este suspectat ca a primit 10 milioane de lei mita pentru a interveni in favoarea unei firme.

Sorin Blejnar a fost adus in jurul orei 8.30 la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti, el fiind flancat de doi ofiteri de politie judiciara. La intrarea in sediul DNA, Sorin Blejnar a spus doar ca nu stie de ce a fost adus in fata procurorilor, conform News.ro.

Surse judiciare declarau ca fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost ridicat cu mandat si dus la DNA Ploiesti pentru a fi audiat in calitate de suspect intr-un dosar.

In 9 iunie, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in dosarul “Motorina”, pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar la cinci ani de inchisoare cu executare, pe Radu Nemes la noua ani, pe sotia acestuia, Diana Nemes, la sapte ani si pe fostul sef al vamilor Viorel Comanita la cinci ani de inchisoare. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care va lua o decizie definitiva, dupa judecarea in apel a cauzei.

Potrivit procurorilor, in perioada 2011 - 2012, Radu si Diana Nemes si alte sapte persoane au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de evaziune fiscala prin sustragerea de la plata obligatiilor aferente unor tranzactii cu aproximativ 90.000 de tone de motorina comercializate sub aparenta unor produse petroliere inferioare. Grupul ar fi fost sprijinit de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, de fostul sau sef de cabinet Codrut Alexandru Marta, de fostul sef al vamilor, Viorel Comanita, si de fostul ofiter DIPI Florin Secareanu, printre altii.

In luna iulie, Sorin Blejnar a fost audiat la DIICOT, in calitate de martor, in dosarul Rompetrol 2, in care 14 persoane sunt urmarite penal pentru manipularea pietei de capital, delapidare, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani, printre care si fostii ministri Dan Ioan Popescu, Mihai Tanasescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea.

In februarie 2011, Diana Severin, fost director coordonator al Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Prahova, a spus despre Sorin Blejnar ca este „regina coruptiei din vami”.

In martie 2011, Sorin Blejnar, care atunci era presedinte al ANAF, a dat-o in judecata pe Diana Severin, pentru afirmatii defaimatoare la adresa sa si a institutiei.

Diana Severin, care a fost sef al Vamii Ploiesti intre 25 mai 2009 si 25 mai 2010, cu o intrerupere de o luna, intre 15 iulie si 13 august 13 august 2009, spunea atunci ca in 2009 un apropiat al lui Blejnar, respectiv Stefanita Prisacaru, la acea vreme seful Compartimentului Verificari Interne din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, i-a solicitat demisia din functia de sef al Vamii Ploiesti pentru ca nu a luat "spaga" si nu a dat mai departe.

"Se plateau zeci de milioane de lei vechi pe luna. Sunt lucruri pe care le-am semnalat in scris, Exista documente care arata ca ANV are in administrare un teren de 6 hectare, cu cladiri care pot fi compartimentate si unde poate fi mutata Vama Ploiesti, astfel incat sa nu se mai achite acea suma lunar. La vremea respectiva am comunicat aceste lucruri domnului Blejnar, a spus ca se va ocupa de acest lucru. Nu s-a intamplat nimic, cel putin cat am fost eu director. Nu cred ca situatia s-a schimbat de atunci. Vama Ploiesti tot acolo functioneaza", arata Diana Severin.

In februarie 2011, procurorii DNA au facut perchezitii la Vama Ploiesti, fiind ridicat si dus la audieri directorul Biroului Vamal Ploiesti Cornel Costea, care atunci era interimar in locul Dianei Severin.

In prezent, Diana Severin este membru al ALDE si candideaza la alegerile parlamentare din decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri