Cristian Popescu Piedone a fost trimis in judecata pentru trei infractiuni de conflict de interese, fiind acuzat de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca, atunci cand a fost primar al Sectorului 4, a semnat acorduri si autorizatii de functionare pentru trei firme in care asociati si administratori sunt copiii acestuia, respectiv pentru un restaurant, un magazin si o firma de activitati recreative si distractive care a inchiriat un teren in Parcul Lumea Copiilor, in zona karturi.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone va fi judecat de magistratii Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti pentru trei infractiuni de conflict de interese, respectiv 11 acte materiale. Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 2013-2014, Cristian Victor Popescu Piedone, in calitate de primar al Sectorului 4, a semnat acorduri si autorizatii de functionare pentru societatea God Trust Enterprises SRL, avand ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care copiii acestuia, Vlad si Ana Popescu, detin calitatea de asociat si functia de administrator, conform News.ro.

Totodata, in perioada 2013- 2015, in aceeasi calitate, Cristian Popescu Piedone a semnat pentru SC Sport Team Kart SRL, avand ca obiect principal de activitate alte activitati recreative si distractive, doua acorduri de functionare pentru un punct de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, societate la care fiul acestuia, Vlad, detine calitatea de asociat unic si functia de administrator.

Procurorii il mai acuza pe fostul primar al Sectorului 4 ca in 2015 a semnat acordul de functionare pentru un punct de lucru din Bucuresti al SC Chocoland SRL, avand ca obiect principal de activitatea de comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate, societate la care fiica acestuia, Ana, are calitatea de asociat unic si functia de administrator. In baza acestor acorduri si avize, unitatile au putut sa inceapa si sa-si desfasoare activitatile comerciale.

Dosarul a fost deschis de Parchetul instantei supreme dupa ce Agentia Nationala de Integritate a reclamat, la jumatatea lunii septembrie, ca Popescu Piedone a fost in conflict de interese, intrucat atunci cand a fost primar al Sectorului 4 a semnat sase acorduri de functionare si doua autorizatii pentru trei firme in care asociati si administrator sunt copiii acestuia, iar una dintre societati a avut patru contracte cu ADP Sector 4 pentru ocuparea unei suprafete de 400 de metri patrati, in realitate ocupand o suprafata de aproape sase ori mai mare. Popescu Piedone a fost pus sub acuzare de procurorii PICCJ la sfarsitul lunii septembrie.

Ulterior, la inceputul lunii octombrie, ANI a constatat ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost si in conflict de interese administrativ, pentru aceleasi fapte. Potrivit prevederilor legale, persoana care a fost in conflict de interese nu mai poate ocupa o functie publica timp de trei ani de la momentul constatarii faptei.

Agentia de presa News.ro scria, la inceputul lunii iulie, ca un raport de audit intern realizat la Directia de Administrare Parcuri si Zone de Agrement a sectorului 4 releva nereguli in organizarea procedurilor de achizitie in 2015, cand primar era Cristian Popescu Piedone, rezultatul fiind „afectarea fondurilor publice”. Alte nereguli se refera la contracte de inchiriere, printre beneficiari fiind si o firma a fiului primarului, care initial a avut un contract pe cinci ani, reziliat in decembrie 2015, acum avand unul pe sase luni‚ derulat din 1 aprilie.

Sport Team Kart SRL, avandu-l actionar pe fiul lui Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu, a incheiat un contract de inchiriere pentru 400 de metri patrati in Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, pentru perioada 1 aprilie 2015 - 31 octombrie 2019, taxa fiind de 0,44 lei/mp/zi. A solicitat rezilierea in decembrie, fiind semnat apoi un nou contract, in 11 februarie 2016, pentru perioada aprilie - octombrie 2016, taxa de ocupare fiind de 0,57 lei/mp/zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri