Procurorii DNA au cerut instantei supreme condamnarea deputatului PSD Titi Holban la cinci ani de inchisoare, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si in care la judecarea in fond a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a judecat ultimul termen in dosarul deputatului UNPR Titi Holban, acuzat de procurori ca a luat 10.000 de euro pentru a interveni la Directia Antifrauda in favoarea unei firme, conform News.ro.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a solicitat instantei sa majoreze pedeapsa lui Titi Holban de la trei la cinci ani si sa dispuna executarea acesteia, avand in vedere fapta comisa de parlamentar.

Avocat Raoul Iancovici a aratat, in fata instantei, ca Titi Holban nu neaga ca a primit 10.000 de euro, dar acesti bani nu au fost luati cu titlu de mita, ci de imprumut. In ultimul cuvant, Titi Holban si-a sustinut nevinovatia si a spus ca cei 10.000 de euro erau luati cu imprumut. El a aratat in fata instantei ca nu mai are nimic de pierdut, dupa ce firma pe care o detinea sotia sa a intrat in faliment, si-au vandut casa si au datorii.

“El (denuntatorul, n.r.), avand acea condamnare, a cautat sa beneficieze de acest denunt. In 2008, cand am intrat in politica, sotia mea avea o firma cu 70 de angajati, acum este in faliment. Casa este vanduta, avem datorii. Pot sa spun ca am pierdut tot, nu mai am nimic de pierdut, sunt doar eu cu sotia. Dumneavoastra decideti in consecinta”, le-a spus Titi Holban celor cinci judecatori din complet.

Dupa pledoariile finale ale avocatilor si ultimul cuvant al deputatului Titi Holban, instanta a ramas in pronuntare. La judecarea in fond, un alt complet de la instanta suprema l-a condamnat, in 16 martie, pe deputatul PSD Titi Holban la trei ani de inchisoare cu suspendare, stabilind un termen de incercare de patru ani. Decizia a fost contestata de Titi Holban si de procurori la Completul de cinci judecatori al ICCJ, care va da o decizie definitiva in aceasta cauza.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Holban in 2014. "In luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi, deputat in Parlamentul Romaniei, a promis unui denuntator, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv in doua transe, ca va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca acesta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre directiile regionale antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie", au aratat procurorii anticoruptie in rechizitoriu.

Sursa foto: Shutterstock/Skyward Kick Productions

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri