Comisia Penitenciarului Rahova analizeaza, vineri, daca Dan Voiculescu indeplineste conditiile pentru a fi eliberat conditionat, au declarat vineri, pentru News.ro, surse din sistemul penitenciar. Dan Voiculescu are o pedeapsa de zece ani de inchisoare, primita in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, din care a executat doi ani si trei luni.

Membrii Comisiei de liberare conditionata de la Penitenciarul Rahova vor analizat cat a executat efectiv din pedeapsa Dan Voiculescu, daca are zile castigate pentru ca a prestat activitati in timpul detentiei, dar si comportamentul acestuia. Comisia va lua in considerare in primul rand daca indeplineste fractia prevazuta de lege care trebuie sa fie executata, in cazul lui Dan Voiculescu fiind de o treime din pedeapsa de zece ani. In aceasta fractie intra atat zilele executate efectiv, cat si zilele castigate, conform News.ro.

Potrivit surselor citate, decizia Comisiei de liberari conditionate de la Penitenciarul Rahova va fi transmisa Judecatoriei Sectorului 5, care va analiza recomandarea facuta, impreuna cu toate datele din dosarul lui Dan Voiculescu. Avocatul Gheorghita Mateut a declarat, pentru News.ro, ca Dan Voiculescu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a intra in analiza Comisiei de liberare conditionata, de unde dosarul va merge la instanta pentru o decizie.

Mateut a spus ca membrii Comisiei de la Penitenciarul Rahova vor analiza toate datele si cel mai probabil vor stabili ca poate fi propus pentru liberare conditionata, pentru ca indeplineste toate conditiile, de fractie din pedeapsa executata, de comportament exemplar, de staruinta in munca, acesta neavand nici abateri de cand a fost incarcerat. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost incarcerat in 8 august 2014, dupa condamnarea definitiva la zece ani de inchisoare pentru spalare de bani primita in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

Dupa ce a fost incarcerat, Dan Voiculescu a scris, in mai putin de un an si jumatate, zece carti: "Omenirea, incotro?", "Dezvoltarea economica durabila", "A patra cale", "Efecte de antrenare a investitiilor straine in economia romaneasca 1990-2014", "Economia romaneasca", "Investitii straine directe - vector al dezvoltarii economice", "Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene", "Clasa de mijloc - teoria si practica antreprenoriala", "Consideratii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinte nationale si internationale" si "Teoria valorii - Participare la conferinte nationale si internationale". Sapte dintre acestea au recomandari de la profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultatii de Relatii Economice Internationale din ASE.

In dosarul "ICA” au mai fost condamnati fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de inchisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de inchisoare si fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat conditionat in 26 septembrie, dupa ce a executat doi ani din pedeapsa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri