Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, ca social-democratii nu pot merge la consultarile convocate de catre presedintele Klaus Iohannis, pentru ca vor sa respecte Constitutia, iar miercuri este in functiune actualul Parlament.

Dragnea a precizat ca invitatia la consultari a fost facuta in baza articolului 85 alineatul 1 din Constitutie, care prevede ca ”Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de incredere acordat de Parlament”, conform News.ro.

”Acest articol nu poate fi urmat decat de emiterea unui decret”, a precizat Liviu Dragnea. El a aratat ca seful statului poate organiza consultari cu partidele doar in baza articolului 103 din Constitutie. Acest articol prevede ca ”presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament. Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului. Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor”.

Liderul PSD a spus ca i se pare straniu ca sunt invitate la consultari partide care la acest moment nu sunt in Parlament, respectiv PMP si USR. ”Maine e in functie actualul Parlament”, a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus ca PSD vrea respectarea "cu strictete" a Constitutiei, sustinand ca nu merge la Cotroceni doar ca exercitiu de imagine.
"Dupa ce este constituit Parlamentul se pot face consultari cu toata deschiderea. Acum invitatia la consultari este fundamentata pe un articol eronat din Constitutia Romaniei", a mai spus Dragnea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri