Ludovic Orban intentioneaza sa candideze pentru presedintia PNL daca va fi achitat in dosarul in care este judecat pentru acuzatii de coruptie, fostul prim-vicepresedinte liberal precizand ca partidul are nevoie de ”revenirea la democratie” si sa nu mai fie ”tot felul de oameni care vin si aduc lumina dintr-o parte sau din cealalta”.

Intrebat daca va candida la presedintia PNL la Conventia Nationala, Ludovic Orban a precizat ca aceasta decizie nu tine numai de el in acest moment, conform News.ro.

”Este o decizie pe care o voi anunta la timpul potrivit in functie de anumite elemente care nu sunt in momentul de fata in puterea mea”, a spus Orban, referindu-se la procesul in care este judecat pentru acuzatii de coruptie. Fostul prim-vicepresedinte liberal a explicat care sunt, in opinia sa, motivele pentru care PNL a obtinut rezultate atat de slabe la alegerile parlamentare, ”cauzele profunde care au stat la baza acestui esec al PNL”.

”PNL are nevoie de revenirea la democratie, PNL nu inseamna un grup de oameni aflat vremelnic la conducerea partidului. Inseamna fiecare membru al PNL care si-a dat sufletul pentru a scoate un rezultat cat mai bun in aceasta campanie si care, din cauza lipsei de strategie, a lipsei de mesaj si a lipsei de lider nu au reusit sa obtina scorul pe care-l meritau dupa munca si dupa efortul pe care l-au depus in campanie. Daca cineva isi imagineaza ca va mai merge cu cardasii, cooperative, cu mistificari de baze de date si cu alte smecherii prin care sa incerce sa impuna o vointa care este contrara vointei bazei PNL, dupa parerea mea se insala”, a declarat Ludovic Orban. El a facut un apel pentru ”regasirea identitatii PNL”.

”PNL va fi PNL sau nu va mai fi. PNL are nevoie cu adevarat de regasirea identitatii, PNL are nevoie ca decizia sa se intoarca in PNL si sa fie luata cu participarea bazei PNL. Sa nu mai fie tot felul de oameni care vin si aduc lumina dintr-o parte sau din cealalta. Decizia trebuie luata de membrii PNL, de organismele statutar constituite in urma alegerilor, care sunt investite cu legitimitate prin votul membrilor PNL”, a mai spus Orban.

Fostul lider liberal a precizat ca Alina Gorghiu nu trebuie considerata singura vinovata pentru esecul in alegeri si a criticat decizia conducerii partidului de alegere a Ralucai Turcan drept presedinte interimar.

”Nu sunt de acord sa fie considerata responsabila numai Alina Gorghiu, deciziile nu le-a luat numai Alina Gorghiu, ci le-au luat toti aceia care au fost implicati in procesul decizional. Cred ca astazi in PNL nu este nevoie sa carpim niste decizii luate in acelasi Birou Politic care a luat decizii si pana astazi, sa numim pe unii interimari despre care nu stim daca vor candida sau nu vor candida, care nu stim daca vor folosi sau nu pozitia pe care o dobandesc interimara pentru a-si fructifica ca un avantaj intr-o eventuala competitie in PNL”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa foto: Shutterstock/igorstevanovic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri