Noul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat luni seara, la ProTV Chisinau, ca-i va retrage fostului lider de la Cotroceni, Traian Basescu, cetatenia moldoveneasca pana la sfarsitul anului, relateaza Radio Chisinau.

Dodon a spus ca va anula decretul semnat de predecesorul sau, Nicolae Timofti, prin care lui Traian Basescu i-a fost acordata cetatenia Republicii Moldova, conform News.ro.

„Acest decret, care a fost semnat cu incalcarea legislatiei – toate avizele de la toate institutiile au fost negative, decretul a fost emis cu incalcarea legislatiei – de aceea acest decret pana la Anul Nou va fi anulat”, a declarat Igor Dodon. Pe 20 octombrie Curtea Constitutionala de la Chisinau a respins sesizarea prin care liderul socialistilor, Igor Dodon, a incercat sa obtina anularea decretului presedintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetateniei Republicii Moldova fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Drept urmare, pe 3 noiembrie, Traian Basescu si sotia sa, Maria, au depus juramantul de cetateni ai Republicii Moldova la Ambasada de la Bucuresti, iar pe 13 noiembrie au votat in alegerile prezidentiale. De cealalta parte, Igor Dodon a declarat in timpul campaniei electorale ca-i va retrage cetatenia moldoveneasca lui Basescu si ca intentioneaza sa depuna eforturi pentru a interzice toate miscarile care pledeaza pentru unirea Republicii Moldova cu Romania.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri