Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a facut primele declaratii dupa ce presedintele Iohannis a respins propunerea pentru functia de premier. Dupa ce l-a acuzat pe Iohannis ca vrea declansarea unei crize politice, Dragnea a spus, intr-o conferinta de presa, ca va anunta maine, cel tarziu poimaine, ce decizie va lua PSD+ALDE, fara sa excluda varianta declansarii procedurilor de suspendare a presedintelui.

Declaratii Liviu Dragnea:

  • "Am analizat in ultimele ore, am incercat sa gasim eventualele resorturi cinstite sau constitutionale care ar fi putut sta in spatele acestei decizii. Nu am reusit sa gasim niciun motiv constitutional si parerea noastra este ca acest om vrea sa declanseze o criza politica in Romania".
  • "Joi, dupa consultari, a sunat-o pe Sevil Shhaideh, invitand-o sa discute despre programul de guvernare, echipa, viziune, guvernare, spunandu-i ca o sa o numeasca, dar ca este normal sa aiba aceasta discutie. Dupa alegeri, am sperat ca si Iohannis si oamenii si institutiile cu care se consulta au inteles ca romanii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor si nici jocuri oculte. Se pare ca m-am inselat. Inteleg ca Iohannis nu vrea sa respecte votul poporului. Sunt aproape sigur ca dumnealui si acolitii sai sunt speriati de doua lucruri: de posibilitatea certa ca programul de guvernare sa fie pus in practica si de faptul ca a inteles ca nu mai vrem sa perpetuam un sistem ocult si toxic".
  • "Pentru mine, nu are niciun fel de importanta campania securistoida generata in ultimele zile de aparatul de propaganda traditional. Domnul presedinte a semnat numirea doameni Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii, putea sa o refuze. Nu cred ca de anul trecut si pana azi au aparut motive care sa ii dea posibilitatea sa refuze".
  • "Maine sau poimaine, cel mai probabil maine seara, o sa luam o decizie. Vreau sa cumpanesc foarte bine intre ceea ce e bine sau rau pentru Romania. Nu va fi o decizie usoara. Am primit o avalansa de mesaje de la oameni care se simt jigniti si care cer cu fermitate suspendarea presedintelui. Daca in urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia ca pentru tara e bine sa il suspendam, nu o sa am nicio ezitare".
  • "Ne gandim la constituirea unei comisii care sa analizeze rapid daca gestul e constitutional sau nu. Poate noi suntem nervosi acum".
  • "Cine ne va garanta noua ca o alta propunere va fi acceptata? Poate fi tarata prin presa si prezentata ca agent KGB, ca terorist sau cine stie ce. Trebuie sa ne gandim bine daca acceptam aceasta invitatie. In opinia mea, presedintele vrea suspendare. Trebuie sa ne gandim foarte bine daca aruncam tara in aceasta criza politica".
  • "Exclud posibilitatea sa ne aruncam cu capul in gard, sa aruncam tara in criza. Avem un program de guvernare pe care il asteapta toata lumea. Trebuie sa ne mai gandim ca daca nu mergem pe suspendare, tot acolo vom ajunge, pentru ca omul nu vrea ca acest guvern sa se instaleze".

Calin Popescu Tariceanu a declarat: "Lipsa oricarei motivatii intareste banuiala multora ca presedintele se angajeaza intr-o lupta de putere, sfidand votul dat de cetateni. Este un de exces de putere pe care vrea sa ni-l arate noua si intregii tari, care este extrem pagubos. Constitutia ii da mandatul sa fie factor de echilibru si nu sa declanseze o criza politica".

Dragnea a mai spus ca presedintele Klaus Iohannis nu l-a sunat pentru a-l anunta decizia sa in cazul propunerii ca Sevil Shhaideh sa devina premier, si nici ea nu a fost anuntata, iar singura conversatie intre Iohannis si Shhaideh a avut loc joi, cand seful statului "i-a dat teme" acesteia.

"A sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh, invitand-o pentru aceasta saptamana sa discute despre programul de Guvernare, echipa guvernamentala, i-a dat cateva teme, spunandu-i ca o sa o numeasca. Nu a sunat-o", a spus Liviu Dragnea.

Intrebat daca el a fost anuntat cu privire la decizia presedintelui, Liviu Dragnea a negat, spunand ca nu a mai discutat in ultima perioada la telefon cu presedintele Iohannis. Liderul PSD a precizat ca nici Sevil Shhaideh nu a fost anuntata de presedinte, ci a aflat "de la televizor".

Dragnea a adaugat ca a incercat sa il sune pe Iohannis sambata, pentru a-i ura "Craciun fericit!", dar nu a reusit sa dea de seful statului. "Ori mi-a scos telefonul din memorie, ori l-a blocat, ori era inchis, ori si-a schimbat telefonul", a spus el.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri