Coordonatorul Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului, secretarul de stat Daniel Sandru, si-a dat, miercuri, demisia din functie alaturi de consilierii sai, acuzandu-l pe premierul Sorin Grindeanu ca prin adoptarea Ordonantei de guvern privind modificarea Codurilor Penale a transformat serviciul public intr-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natura penala.

”Mentionez faptul ca recurg la acest gest de onoare intrucat, din pozitia pe care o detineti, ati transformat serviciul public intr-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natura penala, prin adoptarea de catre Guvernul Romaniei a OUG privind modificarea Codurilor Penale, ceea ce contravine flagrant principiilor in care cred, fidele democratiei si statului de drept 9 august 2016 - 1 februiarie 2017. Sper ca ziua de 1 Decembrie 2018, momentul aniversarii Centenarului marii Uniri, sa va ofere, dle Prim-ministru, un prilej de reflectie asupra raului pe care l-ati produs acestei tari si care va fi consemnat ca atare in istoria Romaniei”, se arata in demisia coordonatorului Departamentului CENTENAR trimisa premierului Sorin Grindeanu, conform News.ro.

Daniel Sandru a precizat ca Departamentul CENTENAR a fost infiintat pentru a celebra Romania asa cum o arata deviza sa, nu pentru a o dezonora. ”Pentru activitatea desfasurata de la infiintarea sa, din august 2016 si pana astazi, 1 februarie 2017, Departamentul CENTENAR a promovat conceptia unei Romanii sarbatorite prin modernizare si progres. Credem ca o astfel de conceptie este incompatibila cu actiunile Guvernului Grindeanu. Credem ca Centenarul Romaniei unite nu poate fi intampinat printr-o nefericita intoarcere in timpuri lipsite de speranta si orizont si printr-o abdicare de la valorile morale ale statului de drept”, se mai arata in document. Alaturi de Daniel Sandru au mai demisionat si directorul de cabinet, Cosmin Popa, precum si consilierii Catalina Gabriela Bulborea si Ruxandra Ivan.

Sursa foto: Shutterstock/ PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri