Fundatia Romanian Business Leaders Romania a transmis un mesaj dur la adrea Guvernului, dupa aprobarea ordonantelor privind modificarea codurilor penale.

Mesajul integral al RBLS:

Pentru prima data din decembrie 1989 incoace, principiul conform caruia „nimeni nu este mai presus de lege” este incalcat public, total si fara echivoc chiar de catre actualul Guvern al Romaniei. Ordonanta de urgenta 13/2017 data, la propriu, pe intuneric, in noaptea de marti, 31 ianuarie, legifereaza imunitatea pentru abuzul in serviciu, inclusiv sub forma furtului din bani publici.

De asemenea, proiectul privind gratierea condamnatilor si exonerarea de raspundere a inculpatilor membri de partid, sub pretext umanitar, afecteaza grav un deceniu de lupta anti-coruptie si anti-concurenta neloiala si legitimeaza reinstaurarea infamului „capitalism de cumetrie” care a tinut in loc doua decenii societatea si economia romaneasca.

Comunitatea Romanian Business Leaders, a carei fundatie a fost pusa in 2011, formata din antreprenori si executivi romani care cred ca fara integritate morala nu se poate construi nimic sanatos nici in societate si nici in economie, este consternata de atacul fara precedent asupra principiilor statului de drept realizat de actualul Guvern al Romaniei. Consideram inacceptabila fie si punerea in discutie a principiului fundamental „nimeni nu este mai presus de lege”, nemaivorbind de incalcarea flagranta a acestuia si a normelor morale de baza – SA NU FURI.

Miza incalcarii acestui principiu nu este doar economica, nu este doar despre prejudicii de miliarde de euro din bani publici; nu este doar despre subfinantarea spitalelor, scolilor si infrastructurii nationale de drumuri; este despre ce fel de tara vrem sa construim. O tara in care furtul, ascuns sub denumirea benigna de abuz in serviciu, este transformat in norma chiar de catre conducatori sau o tara in care respectul pentru viata, munca si banii cetatenilor, pentru egalitatea in fata legii, prevaleaza in fata tendintei istorice a mafiei transpartinice, coagulate din 1989 incoace, de a confisca Romania.

Comunitatea RBL propune tuturor organizatiilor profesionale si de afaceri de buna-credinta sa se alature pentru gasirea unor solutii comune, legale, de aparare a principiilor statului de drept, a unei societati sanatoase si a pietei libere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri