Situatia din Romania s-a aflat pe agenda de discutii avute la Bruxelles de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ministrul francez de Externe Bernard Cazeneuve. Intr-o conferinta de presa comuna cu seful diplomatiei de la Paris, liderul Executivului UE a afirmat ca Romania pare sa fie in curs „de a-si reveni”.

Intrebat daca a discutat cu Cazeneuve despre ce se intampla la Bucuresti, Juncker a raspuns ca da. „Vicepresedintele Timmermans si cu mine am reactionat, cred ca printr-un comunicat, miercurea trecuta, pentru a avertiza Romania sa nu o ia pe o cale care nu este conforma cu cererile minime ale Europei. Am constatat ca, ulterior, Guvernul roman a retras decretele sau ordonantele”, a spus el, conform News.ro

„Am discutat indelung la Malta si cu presedintele Romaniei si vreau ca Romania sa isi revina si cred ca este in curs de a-si reveni”, a adaugat oficialul european. Si Cazeneuve a anuntat ca situatia din Romania a figurat printre subiectele abordate in cursul intalnirii de la Bruxelles. „Avem exact aceeasi pozitie. Am discutat cu presedintele Juncker in acest domeniu, asa cum am evocat si problema Poloniei. Suntem exact pe aceeasi lungime de unda”, a dat el asigurari.

Marti, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a avertizat ca Romania a inregistrat un regres in ceea ce priveste dovedirea ireversibilitatii reformelor, ceea ce este posibil sa fi afectat sansele de ridicare a Mecanismului de Cooperare si Verificare pana la finalul mandatului actualei Comisii Europene, asa cum a promis anterior presedintele C.E. Jean-Claude Juncker.

De asemenea, presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, au subliniat intr-o declaratie comuna publicata miercuri, ca lupta anticoruptie trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata, ei precizand ca urmaresc ”cu foarte mare ingrijorare” evolutiile recente din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri