Fostul premier Dacian Ciolos a comentat, sambata, la Europa FM, evenimentele recente din Romania, afirmand ca, daca era in locul lui Sorin Grindeanu, nu ar fi ajuns la aceasta situatie, explicand ca nu se mai poate guverna "pe furis" sau cu jumatati de adevar, iar castigarea alegerilor nu este suficienta pentru a aplica orice fel de masura.

"Dincolo de faptul ca e foarte dificila si complicata, e o perioada foarte frumoasa pentru ca eu tot timpul am crezut ca intr-un fel sau altul natiile, neamurile, au un fel de suflet. (...) Nu e suma sufletelor tururor celor care sunt parte a poporului respectiv, ci e o contopire a ceea ce e asumat de fiecare dintre noi individual pentru comunitate. Atunci cand suntem o adunatura de egoisti nu exista sufletul acesta al neamului", a spus Dacian Ciolos, notand spiritul civic al cetatenilor din ultima perioada, potrivit News.ro.

El a comentat ca, dupa "toata perioada tulbure" de dupa Revolutie, cetatenii in sfarsit au inceput sa isi asume impreuna idealuri. "Ma bucur pentru generatiile celor care astazi sunt adolescenti, care daca merg si pastreaza ritmul asta o sa poata sa aiba o perioada din viata in care sa stie si ce inseamna comunitatea asumata, nu ceva impus, cum a fost pe vremea comunismului", a spus fostul premier.

Ciolos a fost intrebat ce s-ar fi intamplat daca era in locul lui Sorin Grindeanu in cazul OUG 13, el comentand ca nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie. "Eu indraznesc sa cred ca daca eram in locul lui n-as fi ajuns in situatia asta. Pentru mine de la inceput transparenta si relationarea cu ceilalti a fost unul din obiectivele principale", a spus fostul sef al Guvernului.

El a precizat ca dialogul trebuia inceput imediat dupa ce romanii au inceput sa protesteze.

"Daca cineva are impresia ca poate sa mai guverneze pe furis sau spunand lucrurile pe jumatate, se insala. Mai devreme sau mai tarziu se intoarce bumerangul. (...) Nu vreau eu sa dau lectii nimanui, dar ce am invatat eu din anul acesta, ca guvernarea este un exercitiu de relationare permanenta. Nu e suficient sa spui ca ti-a votat cineva un program de guvernare si acum lasati-ma in pace sa-l aplic", a mai spus fostul premier.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri