Consilierul prezidential Leonard Orban a declarat, duminica, la Digi 24, ca adoptarea OUG 13 a fost un "deserviciu" major pentru Romania, consolidandu-se in UE neincrederea in tara noastra si in ireversibilitatea reformelor din ultimii ani, ceea ce se traduce prin masuri politice luate impotriva noastra, inclusiv prin intermediul MCV, dar si prin proceduri suplimentare pe care trebuie sa le indeplinim in unele dosare.

Leonard Orban a afirmat ca MCV trebuie sa se finalizeze "mai devreme sau mai tarziu", pentru ca nu este benefic Romaniei in acest moment. "El este tratat intr-o cheie politica, nu numai la Bucuresti, si de catre state membre si institutii europene. Pot sa va dau exemple foarte clare cand existenta MCV a fost utilizata de anumite state membre sau de anumiti actori contra unor interese pe care le-am avut. Cel mai simplu exemplu e aderarea la Spatiul Schengen", a spus el, scrie News.ro.

Orban a dat si ca exemplu temerea ca in Romania se fraudeaza fonduri europene, ceea ce duce la situatia ca, uneori, Romaniei sa i se solicite proceduri suplimentare fata de alte state privind procesele pe care trebuie sa le indeplineasca. Consilierul prezidential a afirmat ca adoptarea OUG 13 a alimentat acest climat de neincredere. "Nu cred ca putem sa ne facem un deserviciu mai mare decat cel pe care l-am facut cu adoptarea OUG 13. Practic, am dat argumente celor care au spus si care ne-au blocat in ceea ce priveste spatiul Schengen ca nu suntem convinsi ca progresele, care sunt remarcabile, sunt ireversibile", a spus el.

Leonard Orban a afirmat ca Romania a aratat astfel ca reformele nu sunt ireversibilite si "oricand se poate intampla ceva ca lucrurile sa se intoarca", ceea ce a afectat si credibilitatea Romaniei la Bruxelles. "E bine ca OUG 13 a fost abrogata si e un lucru care a fost vazut pozitiv. Dezastrul nu a fost foarte mare. E evident ca s-a consolidat lipsa de incredere in faptul ca noi suntem capabili sa asiguram aceasta ireversibilitate. Exista o anumita neincredere, clar, la nivelul institutiilor europene, la nivelul unor state membre, cu privire la directia noastra", a spus consilierul prezidential.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri