Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca va propune coalitiei de guvernare renuntarea totala la venitul minim garantat care, in opinia sa, "este o invitatie la nemunca", declarandu-se increzator ca PSD va analiza aceasta idee ”cu toata obiectivitatea”.

'Trebuie sa renuntam complet la venitul minim garantat care este o invitatie la nemunca, mai ales in contextul in care in Romania in momentul de fata este criza de forta de munca, sunt societati comerciale, intreprinzatori care merg sa aduca forta de munca din tarile vecine. Nu putem (...) sa ii lasam pe unii sa stea acasa pe venitul minim garantat, in loc sa se duca la munca. Eu cred ca si din punct de vedere, daca vreti, al demnitatii individuale a fiecaruia, e preferabil sa castigi un ban muncit decat sa stam cu mana intinsa sa primesti un ajutor de la stat", a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit News.ro.

El s-a declarat increzator ca va gasi deschidere la PSD pentru aceasta propunere.

"A tinut in trecut si eu cred ca in actualele conditii este o propunere pe care noi o avansam si sunt convins ca si colegii de la PSD vor analiza cu toata obiectivitatea. In economie avem nevoie de forta de munca", a mai spus Tariceanu.

Venitul minim garantat este unul dintre cele mai importante ajutoare acordate social. Acesta se acorda celor cu varsta de munca, dar fara un loc de munca, celor cu pensii prea mici si copiilor.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri