Elevii din clasele a XI-a si a XII-a din Capitala ar putea invata, timp de cateva saptamani, notiuni despre Uniunea Europeana, printr-un program de studiu intitulat "EU in licEU”, pe care municipalitatea vrea sa il implementeze in urmatorii doi ani scolari, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a urmatoarei sedintei a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Potrivit proiectului de hotarare, cursul ar dura patru saptamani, cate doua ore pe saptamana, si este dedicat elevilor din clasele a XI-a si a XII-a din anii scolari 2017-2018 si 2018-2019. La sfarsitul acestui program, elevii vor primi o diploma, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiati, potrivit News.ro.

Initiatorii proiectului isi motiveaza propunerea prin faptul ca in prima jumatate a anului 2019 Romania va avea presedintia Uniunii Europene, "moment extrem de important, care necesita o pregatire temeinica”.

Ei mai spun ca nivelul de cunoastere a Uniunii Europene, precum si a drepturilor pe care le au cetatenii europeni este inca scazut in randul romanilor.

"Scopul acestui proiect este dublu. In primul rand, oferirea unui bagaj de informatii generale si aplicate elevilor pentru a le permite o mai buna intelegere a acestui organism supra statal care este UE si o mai buna intelegere a importantei detinerii presedintiei UE in prima jumatate a anului 2019 de catre Romania si in particular a Bucurestiului, care va fi capitala Uniunii Europene. In al doilea rand, organizarea presedintiei UE inseamna o pregatire atat logistica, cat si umana, in sensul de resurse umane necesare. Numarul de evenimente care vor avea loc in Bucuresti va fi unul considerabil, evenimente in cadrul carora elevii care au urmat acest program vor putea sa participe, avand deja cunostinte elementare despre UE”, explica municipalitatea.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri