Fostul premier Emil Boc a declarat sambata, inaintea Congresului PNL, referitor la situatia lui Sorin Grindeanu, ca viata de prim-ministru este grea, iar fara sprijin politic este foarte greu sa ramai la Palatul Victoria, contand foarte mult abilitatea acestuia de a-si cladi o sustinere politica.

Intrebat de ce s-a ajuns in situatia aceasta cu PSD si Guvernul Grindeanu, fostul premier a spus ca „incapacitatea de a guverna in interes public” si-a spus cuvantul, potrivit News.ro.

„Pana la urma, daca toate guvernele ar urmari, indiferent din cate sunt formate partidele din coalitie, in ultima instanta, sa guverneze in interes public, nu s-ar ajunge aici. Cand apar chestiuni de interes privat sau de grup, atunci se ajunge la un asemenea razboi. Acum e o chestiune care tine de grupuri de interese din interiorul partidului care nu pot sa-si transeze soarta decat punand tara la mezat si acest lucru nu e normal”, a completat primarul.

Intrebat in continuare ce ar trebui sa faca PNL in aceasta situatie, liberalul a spus ca nu trebuie ajuns cu orice pret la guvernare. „PNL ar trebui sa aiba clar si ferm ca orice guvernare trebuie facuta in interesul public si al romanilor. Nu cu orice pret la guvernare, nu cu orice pret in opozitie si atunci cand esti pregatit sa vii cu o guvernare in interesul romanilor, atunci trebuie sa o faci”, a subliniat fostul prim-ministru.

Chestionat daca are vreun sfat pentru Sorin Grindeanu, Emil Boc a afirmat ca este greu sa ramai la Palatul Victoria daca nu ai sustinere politica. „Stiu ca e grea o motiune de cenzura, am avut vreo 11. E viata grea viata de prim-ministru, fara sprijin politic e greu sa stai la Palatul Victoria si atunci depinde de abilitatea si de capacitatea lui de a-si cladi o sustinere politica, dar niciun guvern nu poate ramane fara sustinere politica la Palatul Victoria”, a raspuns primarul municipiului Cluj-Napoca.

El a tinut sa precizeze ca „cel mai important e sa se termine cat mai repede aceasta criza politica, sa se termine acest circ, pentru ca Romania are nevoie de stabilitate”. Intrebat cum i s-a parut guvernarea Grindeanu, Emil Boc a spus: „Incolora, inodora, insipida”.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri