Ludovic Orban a fost ales sambata al optulea presedinte post-decembrist al Partidului National Liberal in cadrul unui congres la care au participat peste 5.000 de delegati. El este membru PNL de mai bine de 25 de ani si a detinut o serie de functii atat alese, cat si numite din partea partidului.

In mai 2016, la numai o saptamana dupa ce partidul l-a desemnat pentru a treia oara candidat la Primaria Bucurestiului, Orban a fost pus sub acuzare de DNA, fiind acuzat ca, in calitate de candidat la Primaria Capitalei, si-ar fi folosit functia politica si ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu ca sa isi sustina campania electorala din vara anului trecut. El a fost achitat in ianuarie 2017, de catre instanta suprema, decizia nefiind definitiva, potrivit News.ro.

Ludovic Orban, in varsta de 54 de ani, este membru PNL din 1992 si are o experienta de 15 ani in administratia locala, fiind, pe rand, consilier local la sectoarele 1 si 3, dar si viceprimar al Capitalei. In perioada 2000 - 2010, a fost presedintele PNL Bucuresti. In 2007, el a fost numit ministru al Transporturilor in Guvernul Tariceanu, dupa eliminarea PDL de la guvernare. La alegerile parlamentare din 2008 a fost ales deputat de Bucuresti, mandat pe care si l-a reinnoit in 2012.

La congresul PNL din 2009, Ludovic Orban a candidat in echipa lui Crin Antonescu, cel care a reusit sa-l detroneze pe Calin Popescu Tariceanu de la sefia PNL, si a fost ales prim-vicepresedinte al partidului. Dupa numai un an insa, a pierdut funtia in urma disputelor cu liderul partidului.

Ludovic Orban s-a remarcat ca un fervent critic al conducerilor PNL, atat in perioada in care partidul era condus de Calin Popescu Tariceanu, cat si atunci cand la presedintia formatiunii s-a aflat Crin Antonescu. Orban s-a pronuntat public si a votat impotriva infiintarii USL in 2011, spunand ca amestecarea stangii cu dreapta nu este sanatoasa pentru democratie.

In 2007, cand era ministru al Transporturilor, a fost implicat intr-un controversat accident rutier in urma caruia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru ca s-a prezentat la politie la mai mult de 24 de ore de la producerea acestuia.

Ludovic Orban a candidat de mai multe ori la Primaria Generala a Capitalei, dar fara succes. Atat in 2008, cat si in 2012 a pierdut alegerile in fata lui Sorin Oprescu, candidatul sustinut de PSD si, ulterior, de USL. In mai 2016, la numai o saptamana dupa ce partidul l-a desemnat pentru a treia oara candidat la Primaria Bucurestiului, Orban a fost pus sub acuzare de DNA pentru ca, in calitate de candidat la primarie, si-ar fi folosit functia politica si ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu ca sa isi sustina campania electorala din vara anului trecut. In urma punerii sub acuzare, Ludovic Orban s-a retras din cursa. Trimis in judecata, el a fost achitat la finalul lunii ianuarie 2017, de catre instanta suprema, decizia nefiind definitiva.

Motiunea depusa de Ludovic Orban, in baza careia a intrat in competitia interna pentru presedintia PNL, este intitulata ”Partidul National Liberal, Forta Dreptei” si are ca obiective castigarea alegerilor prezidentiale, a alegerilor locale si parlamentare, precum si formarea Guvernului de catre PNL.

Documentul prevede si ca unul dintre obiectivele principale ale viitoarei conduceri va fi desavarsirea fuziunii intre PDL si vechiul PNL, care, pentru a deveni realitate, trebuie sa faca ”sa dispara etichetarea si discriminarea” intre membrii partidului. Ludovic Orban isi propune instituirea ”unei reale democratii” in partid prin ”radierea” delictului de opinie, respectarea ”cu strictete” a institutiei votului secret si eliminarea ”interimatelor prelungi” numite de catre conducerea centrala.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri