Klaus Iohannis a declarat, joi, ca solutia alegerilor anticipate este posibila in cazul unei "crize profunde", insa el nu isi doreste acest lucru. Seful statului a subliniat ca alegerile anticipate "nu pot fi excluse", totul depinzand de votul din Parlament pentru numirea unui nou Guvern, potrivit News.ro.

Intrebat despre posibilitatea alegerilor anticipate, asa cum cer unele partide, Klaus Iohannis a afirmat ca ele sunt o solutie de criza, la care nu isi doreste sa se ajunga.

Alegerile anticipate sunt o solutie prevazuta de Constitutie, dar, sigur, pentru a ajunge la alegeri anticipate trebuie sa intram mai intai intr-o criza profunda, si eu in niciun caz nu imi doresc asa ceva. Dar, sigur, ele nu pot fi niciodata excluse si, in fond, aici depinde foarte mult de voturile din Parlament

Klaus Iohannis

Potrivit Constitutiei, la alegeri anticipate se poate ajunge doar prin dizolvarea Parlamentului, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura. Dizolvarea se face prin decizie a presedintelui, dupa consultarea sefilor Parlamentului.

Iohannis: Discutia despre demisiile ministrilor e artificiala si inutila

Presedintele Klaus Iohannis a catalogat despre "artificiala" si "inutila" discutia despre demisiile ministrilor din Cabinetul Grindeanu si spune ca acestia trebuie "sa-si vada de treaba" pana cand un nou Guvern va fi instalat, pentru ca el nu va desemnat noi membri ai Executivului doar pentru cateva zile.

Am vazut ca a aparut o mare discutie, mare, despre demisii. este inutila. Un ministru este in functie pana cand, ori il eliberez prin decret, ceea ce nu am facut inca, ori se valideaza un nou Guvern votat de Parlament. (...) Toata discutia este artificiala

Klaus Iohannis

El a afirmat ca nu va numi ministri pentru numai "doua zile", iar cei care sunt in functie trebuie sa isi faca acum treaba.

Cred ca este evident pentru toata lumea ca nu o sa ma apuc sa numesc ministri pentru doua zile. Asa ceva nu se face. Cei care sunt pe functie n-au decat sa-si vada de treaba pana cand clarificam chestiunea noului Guvern

Klaus Iohannis

Douazeci de ministri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus, joi, cereri de retragere a demisiei, a anuntat Alina Petrescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, care a afirmat ca aceste cereri sunt lipsite de obiect.

Alina Petrescu a precizat ca articolul 6 al Legii 90 privind organizarea si functionarea Guvernului precizeaza ca demisiile sunt irevocabile din momentul in care se ia act de ele.

Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri