Liberalii au decis luni, in sedinta Biroului Politic National unde s-au intalnit liderii centrali si cei judeteni, sa mearga la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis fara o propunere de premier si cu varianta de a ramane in opozitie, ajungand la concluzia ca o alianta cu celelalte partide parlamentare, in afara de PSD, nu le-ar oferi o majoritate solida pentru guvernare.

Decizia a fost luata cu majoritatea voturilor liderilor PNL, existand totusi doua organizatii judetene, Bistrita si Teleorman, precum si un vicepresedinte, Florin Citu, care s-au pronuntat pentru intrarea liberalilor la guvernare, potrivit News.ro.

De asemenea, liberalii au decis sa voteze impotriva oricarui Guvern sustinut de PSD.

Nu in ultimul rand, liderii PNL au considerat ca cea mai buna varianta in acest moment ar fi alegerile anticipate.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, inaintea sedintei Biroului Politic National, ca a avut intalniri si a discutat cu reprezentantii tuturor partidelor parlamentare in afara de PSD, dar a precizat ca in acest moment este ”foarte dificil” de conturat o majoritate alternativa in jurul PNL.

Ludovic Orban a spus ca, in urma discutiilor avute cu reprezentantii partidelor de opozitie, in acest moment formarea unei majoritati alternative la PSD este ”foarte dificila”. ”Purtam aceste discutii si investigam posibilitatea de a forma o majoritate parlamentara fara PSD. Sunt cateva semne incurajatoare, dar inca nu ne-am apropiat de acest obiectiv”, a spus liderul PNL.

Intrebat daca cei cu care a discutat sunt dispusi sa sustina o majoritate parlamentara in jurul PNL, Orban a spus ca ”unii da, altii nu”. El a precizat ca ii va informa pe liderii si pe parlamentarii partidului despre discutiile avute cu reprezentantii celorlalte formatiuni inainte de a lua o decizie cu ce mandat va merge PNL la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Cotroceni.

”Trebuie sa hotaram daca vom merge cu o propunere de premier, cred ca acesta e primul lucru pe care trebuie sa-l hotaram. Pana sa discutam de nume de persoane, trebuie sa hotaram acest lucru”, a precizat Orban.

In ceea ce priveste posibilitatea ca propunerea PNL pentru functia de prim-ministru sa fie cgiar el, asa cum au sugerat o serie de lideri liberali, Ludovic Orban a evitat sa nege sau sa confirme acest lucru. ”Sa nu ne grabim. V-am spus, sa nu vindem pielea ursului din padure”, a declarat Liderul PNL.

Ludovic Orban a precizat insa ca alegerile anticipate raman una dintre variantele preferate de liberali. ”Cu siguranta, normal. Dupa opinia mea, cei care au fost votati masiv in 11 decembrie si-au pierdut legitimitatea de a mai conduce Romania, aratand ca le-a pasat prea putin de promisiunile electorale si obiectivul lor a fost sa-si regleze conturile din interiorul partidului, nicidecum sa guverneze pentru a face bine romanilor”, a conchis Orban.

Sursa foto: Mihai Poziumschi / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri