Liderii ALDE au votat, luni, excluderea deputatului Remus Borza din partid, pentru ca nu a votat motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu. Mai mult, acesta a recunoscut ca a purtat discutii pentru a prelua un portofoliu in Executiv.

"Biroul Politic Central a votat in majoritate pentru propunerea de excludere a lui Remus Borza, care va fi inaintata Delegatiei Permanente, pentru modul in care a votat la motiunea de cenzura", a declarat Calin Popescu-Tariceanu, potrivit News.ro.

Remus Borza: Eu nu inteleg sa fiu sluga nimanui

Avocatul Remus Borza spune ca a luat act de decizia Biroului Politic Executiv de excludere a sa din ALDE si primeste aceasta hotarare ”cu regret si ingrijorare” in ceea ce priveste viitorul ALDE, iar daca presedintele formatiunii, Calin Popescu Tariceanu, va continua sa excluda din partid, in medie, cate un parlamentar indezirabil pe luna, ”in curand va ramane singur sa stinga lumina la ALDE”.

Este descalificant si dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal sa sanctioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea si ostracizarea celor care nu respecta ‘disciplina de partid’, celor care nu se supun neconditionat conducatorului mult iubit, celor care refuza sa faca parte din cooperativa. Daca domnul Tariceanu va continua sa excluda din partid, in medie, cate un parlamentar indezirabil pe luna in curand va ramane singur sa stinga lumina la ALDE

Remus Borza, intr-un comunicat remis News.ro

El spune ca va iesi din politica doar atunci cand isi va realiza obiectivul politic, ”o Romanie civilizata, europeana si prospera”.

”Pe 21 iunie am votat pentru stabilitate sociala si responsabilitate politica. Alti colegi au inteles sa dea satisfactie unor leaderi raniti in orgoliu propriu de emanciparea, perceptia publica si evolutia unui premier care incepea sa devina o amenintare pentru sforarii partidelor care l-au propulsat. Evident, exista multa lasitate in politica romaneasca, multe coninvente si complicitati de tip mafiot, vulnerabilitati si nevoi pe care cei ce se considera atotstiutori si atotputernici se pricep atat de bine sa le exploateze”, adauga Borza.

Avocatul spune ca nu intelege sa fie sluga nimanui, cu atat mai putin a unui presedinte de partid.

”Eu am un singur stapan: poporul roman. Asta trebuie sa inteleaga toti parlamentarii, prin raportare la art. 69 din Constitutie, ca noi suntem in serviciul poporului si nu in serviciul conducatorilor. Printr-o astfel de conduita vom reda increderea, prestigiul si onoarea institutiei fundamentale a unei natiuni, Parlamentul”, precizeaza Borza.

El considera ca exista un deficit de democratie la toate partidele traditionale romanesti, tendinte autocrate la toti conducatorii, demagogie, populism si clientelism politic in exces.

”Probabil n-au invatat nimic din lectia franceza, dupa cum n-au invatat nimic nici din episodul "Colectiv". Romanii au nevoie de o clasa politica onesta, nationala, asumata si vizionara, care sa reformeze statul, institutiile si marile sisteme publice, fie ca vorbim de administratie, invatamant, sanatate etc. O clasa politica care sa dea dovada de pragmatism si eficienta in lupta cu birocratia, coruptia, evaziunea fiscala si excluziunea sociala”, puncteaza Borza.

El subliniaza ca asa cum a demonstrat ca exista viata si dupa insolventa, tot asa va exista viata politica, in ceea ce il priveste, si dupa ALDE.

Eu sunt un om muncitor, tenace si perseverent in a cultiva si implementa niste principii si valori pe care s-a cladit insasi natiunea romana: onoare, demnitate, munca, dreptate si curaj. Eu de abia am intrat in politica. Altii ar trebui sa iasa. Cei care au contaminat si otravit, de mai bine de 20 de ani, societatea si clasa politica romaneasca. La un moment dat voi iesi si eu. Dar, doar, atunci cand imi voi fi realizat obiectivul politic. O Romanie civilizata, europeana si prosper

Remus Borza

Calin Popescu-Tariceanu a anuntat inca de saptamana trecuta ca va propune demiterea din partid a deputatului Remus Borza, care a votat impotriva motiunii de cenzura, numindu-l pe acesta ”o candoare greu de imaginat”.

Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi ca a fost ieri la discutii cu Grindeanu si i s-a propus functia de ministru al Energiei si ca el s-a simtit obligat sa-si respecte angajamentul si eu l-am intrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentara de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva?

Calin Popescu-Tariceanu

Liderul ALDE a precizat ca ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partid, daca ar fi fost posibil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri