Angajatorii care califica someri la locul de munca pot primi din partea statului 250 de euro lunar pentru fiecare persoana angajata, a anuntat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

"Orice angajator poate sa mearga la AJOFM, la oficiile pentru plasarea fortei de munca din judete, si sa ceara de acolo someri pe care sa-i angajeze, chiar necalificati fiind, si primeste pentru ei salariul minim pe economie din partea statului, cu finantare europeana. Avem aproape jumatate de miliard din fonduri europene pentru a plati aceste salarii, pentru a forma forta de munca, pentru ca noi avem o problema in Romania, din acest punct de vedere", a spus Lia Olguta Vasilescu, potrivit Agerpres.

Aceasta a dat exemplul unei fabrici de automobile, care in cazul in care are nevoie de strungari poate angaja someri pe care ii formeaza la locul de munca, iar statul ofera angajatorului 250 de euro pentru fiecare angajat, cu conditia ca acesta sa elibereze dupa perioada de formare un certificat de calificare in meseria respectiva.

Masura este valabila si pentru tinerii care au facultate, pentru stagiari, pentru acestia statul oferind 300 de euro lunar.

Sursa foto: ptnphoto, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri