Robert Zanescu, unul dintre cei mai proeminenti marketeri din Romania, a inceput o noua etapa in cariera sa in cadrul companiei de consultanta Garrison Group specializata in marketing experimental, cu accent pe relatia directa cu clientul. Robert Zanescu are o experienta vasta in FMCG, in cadrul companiei Reckitt Benckiser, si banking la Raiffeisen Bank unde a ocupat pozitia de director de marketing.
Intrebari preliminare:
Nume, Prenume: Robert Zanescu
Functia:Managing Director Garrison Group
Varsta: 35
Stare civila: casatorit

1.Ce studii ati urmat?

Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Electrotehnica.
ASEBUSS-Kenesaw State University, EMBA.

2. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Am inceput cu un job in timpul facultatii la Monoploy Advertising (Acum Monopoly TV), la Gabi Faflei si apoi am fost primul angajat al Ioanei si Stefan Iordache la Leo Burnett & Target.

3. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Internetul a devenit pentru mine un Office & Home Base Essential de la stiri, reviste si ziare, show-uri TV pina la interactiune cu prietenii si cunoscutii.
Oamenii vreau intotdeauna sa inteleg de ce fac ce fac, si cum
Gradinaritul (o pasiune descoperita recent, dar care m-a prins foarte tare)

4. Care este ultima carte citita?

Homepage Usability 50 websites deconstructed, de Jakob Nielsen si Marie Tahir.

5. Aveti un film sau un serial preferat?

Revad cu placere pe DVD, West Wing, serialul american despre viata politica la Casa Alba in jurul presedintelui american.

6. Ce tip de bautura preferati?

Apa. Plata. 2 litri pe zi. In fiecare zi. Obligatoriu.

7. Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

Business Week Romania si The Economist. Business Week o citesc saptaminal, in hard copy (nu au inca site) dar The Economist o citesc mai mult de pe Internet incerc sa contribui la protejarea mediului, de sa se taie niste copaci pentru ca eu sa am ce rasfoi? Acelasi comfort il am si citind de pe un laptop).

8. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

Ma trezesc in fiecare dimineata la 6:15 si incep activitatea la ora 7:00. Am observat ca sunt mult mai productiv in orele diminetii. Mai productiv dar si mai creativ.

9. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

Activitatea mea de consultanta imi permite luxul sa nu fiu legat de un loc fizic, pot sa fac business din gradina de acasa (am un sistem wireless bun care ma ajuta foarte tare) sau de la City Grill, sau din oricare alt loc in care exista o conexiune wireless si cafea buna. Biroul meu este Bucurestiul, si in general acolo unde ma aflu fizic. Sunt cu adevarat norocos sa pot face asta. Aproximativ 10 ore pe zi sunt dedicate afacerilor.

10. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Am citeva modele. Intotdeauna invat de la alti oameni. Imi place Steve Jobbs de la Apple pentru creativitate, spirit innovator, Jack Welch ex-General Electric pentru excelenta in Managent si Leadership, Sergio Zyman ex-marketing VP la Coke pentru pasiune pentru consumator si renovare in Marketing.

11. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Cea mai mare reusita profesionala este ceea ce fac acum. Este ceea ce imi place cel mai mult sa fac. Este o combinatie de vinzari, marketing, resurse umane, financiar. Aduc valoare clientilor mei si ii ajut in eforturile lor de a-si intelege clientii cit mai bine si sa planifice si sa implementeze conversatii cu ei prin intermediul produselor si a programelor de marketing si vinzari. Pentru unii dintre ei gasesc si personalul calificat pentru a ocupa anumite pozitii cheie din organizatie (sotia mea are o mica firma de recrutare de personal pentru middle & top management positions si imi place sa imbrac uneori haina de investigator si sa recrutez cei mai buni candidati pentru organizatia clientilor mei e un rol foarte angajant, trebuie sa vind organizatia clientului meu nu numai consumatorului, dar si profesionistilor care ar putea face parte in viitorul apropiat din echipa respectiva).

12. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

In perioada in care am lucrat la Reckitt Benckiser am lansat o varianta a produsului de dedurizare a apei, Calgon, si in varianta pentru spalare de mina (Calgon este un produs de dedurizare a apei pentru masinile automate de spalat rufe). Desi in laborator consumatorii ne-au spus ca ar fi interesati de beneficiul produsului, in piata estimarile noastre s-au dovedit optimiste pentru sustinerea produsului, iar in cele din urma produsul oprit de la comercializare dupa 12 luni.

13. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Dan Sucu de la Mobexpert, Rasvan Radu de la Unicredit, Sergiu Stapler de la WinMarkt.

14. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?
Cel mai des calatoresc la Budapesta la biroul Garrison Group de acolo. Si merg cu trenul. Este o legatura formidabila: plec din Bucuresti la 18:30, imi iau o cuseta intreaga la clasa I, lucrez pina la ora 12:00, ma trezesc la 6:00, la 8:00 trenul ajunge la gara Keleti, iar in 20 de minute sunt in birou. Cind trebuie sa plec urgent la Budapesta sau in alta parte folosesc evident Tarom si partenerii sai de zbor.

15. Cate carduri detineti?

Am carduri de debit asociate tuturor conturilor curente pe care la am la Raiffeisen Bank, Unicredit, Transilvania si Dresdner Bank. Mai am si trei carduri de credit, dar nu le folosesc deoarece este foarte usor sa revolvezi pe un card de credit, tentatia este mare si costurile asociate utilizarii liniei de credit accesate printr-un card sunt usturatoare (e valabil in Romania si in orice alta tara asa functioneaza cardurile de credit)!

16. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Ultima mea vacanta am petrecut-o intr-un loc exotic: in Bucuresti. Acest oras este fascinant. De obicei ne uitam la el doar prin intermediul unui ecran de sticla, al masinii sau al televizorului. Am avut vara trecuta o saptamina intreaga de hoinarit prin oras, de mers la cinema la mijlocul zilei sau de facut shopping pe Calea Victoriei, Lunea la ora 11:00 e un sentiment de relaxare pe care nu l-am avut in nici un alt loc din lume.

17. Ce masina conduceti?

Conduc un Volkswagen Golf, dar cel mai mult, in Bucuresti imi place sa merg cu metroul ajung mult mai repede la destinatie si nu am nevoie sa caut loc de parcare!

18. Unde va vedeti peste 5 ani?

Cred voi putea fi intr-o pozitie in care voi contribui mai mult, voi fi capabil sa impart mai multor oameni din experienta mea si voi atinge, misca si insipra pe toti cu care voi intra in contact.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri