La 20 de ani a inceput o afacere in regim de franciza, la ora actuala compania ajungand sa reprezinte 120 de francizori atat internationali cat si autohtoni. Nu are modele in afaceri insa,incerc sa invat de la unul strategia, de la altul abordarea si de la celalat atitudinea. Totul se rezuma apoi la realitatea personala si la stilul meu propriu, spune Andrei Gheorghe, managing director al Thinkbig International.
Intrebari preliminare:
Nume, Prenume: Adrian Gheorghe
Functia: Managing Director - THINKBIG International
Varsta: 23
Stare civila: Necasatorit



1. Ce studii ai urmat?

Am terminat ASE, Facultatea de Economie Generala –Specializarea Dreptul Afacerilor si Academia Britanica de Afaceri si Comunicare.


2. Care au fost cursurile care te-au pasionat cel mai mult in facultate?

In facultate nu am fost pasionat de un curs anume totusi am invatat cu placere Marketing si Economie Internationala. Pasiunea mea adevarata este Antreprenoriatul. Iubesc activitatea antreprenoriala si imi place foarte mult sa dau nastere unei noi firme, sa ii creez o buna identitate in piata si apoi sa o conduc pe drumul catre dezvoltarea ei la nivel national si de ce nu, international.

3. Care a fost primul job pe care l-ai avut?

Primul meu job adevarat a fost in vanzari la 17 ani cand lucram ca agent de vanzari la divizia din Romania a unei companii internationale din industria de wellness. Primii bani i-am castigat insa ca ajutor de zugrav la varsta 16 ani.

4. Credeti ca este necesar un MBA pentru a a ajunge intr-o pozitie de top management?

Eu personal cred in evolutia continua a unui manager o data cu cresterea afacerii pe care o conduce.

5. Care sunt principalele trei pasiuni ale tale?

Cititul, citesc mult si citesc bine, condusul si pestii exotici.

6. Care este ultima carte citita?

Cred ca ultima carte citita cap coada a fost a lui Jack Trout – “Diferentiaza-te sau Mori”. Este carte Excelenta pentru Antreprenori si cei pasionati de Marketing.

7. Ai un film sau un serial preferat?

Filmul care mi-a placut dintotdeauna si de care nu cred ca ma voi satura niciodata este un film din 1996 numit “Jerry Maguire” cu Tom Cruise. Mai imi plac deasemenea si “ Joe Black” si “ The Last Samurai”.

8. Evoca un moment care ti-a ramas in memorie din prima zi de lucru in cadrul companiei in care activati in acest moment.

Nu imi amintesc un moment anume din prima zi de activitate a firmei, insa imi amintesc si acum ca nu dispuneam de capitalul necesar nici sa imatriculez firma. Avea doar o dorinta puternica sa incep aceasta activitate.

9. Ce anume faceai inainte de 89', din punct de vedere profesional?

Revolutia din ‘89 m-a prins in clasa 1 de scoala deci pot spune ca evoluam considerabil din punct de vedere professional! :)

10. Daca ar fi sa o iei de la inceput din punct de vedere profesional, care ar fi lucrurile pe care le-ai evita?

Este o intrebare foarte buna! Personal, consider ca sunt multe lucruri intr-o profesie care se invata prin greselile facute. Cred ca daca ar fi sa o iau de la capat as evita sa ma mai abat de la afacerea de baza. “Focus on Core Business!”, pare sa fie un mesaj excelent cand esti antreprenor.

11. Care ar fi primul sfat pe care l-ai da unui investitor strain, recent interesat de Romania, care doreste sa investeasca intr-o companie romaneasca?

In functie de capitalul disponibil de investit este important sa investeasca in industiile asa zise “tinere“ care urmeaza sa aiba randamente ridicate de crestere. De asemenea cred ca trebuie sa investeasca intr-o buna echipa de management si apoi intr-o afacere anume.

12. Ce sistem de conducere folosesti sau apreciezi cel mai mult?

Pot spune ca sunt o persoana implicata direct in majoritatea aspectelor organizatorice din firma pe care o conduc. Imi place sa conduc oamenii intr-un mod participativ si deschis oferind sanse egale tuturor. Nu stiu daca toate acestea se pot clasifica intr-un sistem anume de conducere dar cea mai potrivita denumire ar fi de “sistem de conducere democratic”.

13. Care crezi ca este principalul obstacol care apare in calea investitorilor care ar dori sa intre in industria in care activati?

Cunoasterea pietei locale si a particulartatilor afacerilor in franciza din romania sunt obstacole reale in aceasta industrie. Know-how-ul in domeniul consultantei este un avantaj competitiv major.

14. S-a produs recent vreo schimbare (inovatie) care te-a fortat sa iti modifici propriul model de business? Daca da, care este aceasta?

Dezvoltarea exploziva a sectorului de retail, real-estate si in special a centrelor comerciale de tip mall manifestata la inceputul acestui an m-a facut sa regandesc pozitionarea in piata a firmei
si sa concentrez activitatea pe cateva segmente cheie care ofera randamentele cele mai ridicate.

15. Care este ora la care ajungi in mod normal dimineata la birou?

De regula ajung la birou in jurul orei 9, dupa o batalie de aporape o ora cu traficul din oras.

16. Cate ore petreci in medie pe zi la birou?

Depinde foarte mult de cate ore este nevoie ca sa imi termin treaba. Consider ca performanta are o oarecare legatura cu numarul de ore petrecute la birou, insa nu este direct proportionala cu aceasta.

17. Ai un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Nu am un model anume in afaceri. Am mai multe persoane care dispun de calitati excelente in management, in vizor permanent. Incerc sa invat de la unul strategia, de la altul abordarea si de la celalat atitudinea. Totul se rezuma apoi la realitatea personala si la stilul meu propriu.

18. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera ta??

Am fondat firma Thinkbig International cand aveam doar 20 de ani, intr-un domeniu care incepea sa prinda contur. La scurt timp am fost nominalizat de Leaders Romania si de revista Capital cu premiul pentru “ Cel mai Bun Tanar Antreprenor - 2004“ care m-a motivat foarte mult sa perseverez, in ciuda dificultatilor de inceput.

19. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera ta?

Nu consider ca am avut nici un esec profesional real. Am intampinat destule probleme si au aparut multe dificultati, insa nu cred nici una ca fiind un esec. De fapt in cuvantul “esec” nu prea cred. Cred in transformarea problemelor in oportunitati care te ajuta sa pornesti mai grabit pe drumul tau.

20. Nominalizeaza trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Erick Kish -Vicepresedinte Rompetrol pentru marketing si activitati de retail, Marius Ghenea – Fostul director al Flanco International si Adrian Sischin – Regional Director REMAX Romania.

21. Ce linie aeriana preferi in zborurile de business internationale?

KLM, pentru serviciile excelente.

22. Unde ai petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul tau de vedere?

Ultima vacanta adevarata am petrecut-o de curand la ROMA. Am ramas impresionat de ce a putut construi un imperiu in perioada sa de glorie.

23. Ce masina conduci?

Sper cat de curand sa conduc un BMW 318 si astfel sa schimb vechea masina

24. Unde te vezi peste 5 ani?

Ma vad conducand operatiunile Thinkbig International mai departe in Romania cat si sprijinind directorii regionali ai companiei din tarile in care vom incepe operatiunile. Ma vad transformand planul initial cu care am pornit la drum acum 2 ani si jumatate in realitate: Thinkbig sa ajunga o retea de birouri de consultanta pentru francize la nivel international.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri